Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κώστας Μπακογιάννης: “Ήρθα για να προσφέρω”


Ήρθα για να μείνω στο Καρπενήσι και να υπηρετήσω την γενέθλια γη του πατέρα μου», μας δήλωσε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κορυσχάδων, ο γιός του αείμνηστου Παύλου και της πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μας ξεκαθάρισε ότι είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός η υποψηφιότητά του και παραμένει μόνο η ημέρα που αυτό θα το ανακοινώσε και επισήμως.
«Σκοπός και στόχος μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου και να τον υπηρετήσω, μέσα από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αυτό θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις», μας είπε όταν τον ρωτήσαμε για την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο στο Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου.
Εδώ και μία εβδομάδα, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας, ο κ. Μπακογιάννης βρίσκεται οικογενειακώς στο Καρπενήσι όπου με στενούς συνεργάτες μελετά και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. «Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό που θα δούμε πρώτα, εγώ και οι συνεργάτες μου, είναι η επόμενη μέρα των εκλογών» μας είπε με νόημα. Γεμάτος αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά, έχει ριχτεί για καλά στην προετοιμασία του ψηφοδελτίου του, ενώ εντός των επόμενων ημερών και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, θα δουν το φως της δημοσιότητας και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου. «Θέλω πρόσωπα με δυναμική, άφθαρτα και με όρεξη για προσφορά, στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτήσω» μας είπε και συνέχισε, «αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τα πρώτα βήματά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε»
Είναι γεγονός ότι η υποψηφιότητα Μπακογιάννη στον Δήμο Καρπενησίου, έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό ενδιαφέρον καθότι για πολλούς ο κ. Μπακογιάννης θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Δήμου.
Ωστόσο όμως πολλά θα εξαρτηθούν και από τον αντίπαλό του, καθότι μέχρι σήμερα η πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με την περίπτωση Σταμάτη, δεν έχει έτοιμη την απάντηση.
Περιοδεία Μπακογιάννη
Ανήμερα της Παναγίας ο κ. Μπακογιάννης βρέθηκε ως ευλαβής προσκυνητής στο Μοναστήρι των Δομανιών, συνοδευόμενος από τον Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο και τους κ.κ. Νίκο Σουλιώτη και Σπύρο Σοφρώνη, στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αγία Τριάδα και αργότερα τη Μαυρομάτα, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βινιανης Νίκος Γεωργίου, ο κ. Γ. Χ. Κουτρουλιάς που τον προσκάλεσε στο χωριό καθώς και η κ. Ν. Ρέκκα Πρόεδρος του Συλλόγου Μαυροματιανών. Ο νεαρός υποψήφιος είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των συμπολιτών του και να αφουγκραστεί τον προβληματισμό τους υποσχόμενος ότι θα τους επισκεφτεί και πάλι για να ενημερωθεί πιο συγκεκριμένα για τα ζητήματα αυτά
Τέλος να αναφέρουμε ότι παραμονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας ο κ. Μπακογιάννης θα βρεθεί στο Μοναστήρι του Προυσού, πιθανότατα με την μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη που το διήμερο 22-23 Αυγούστου θα επισκεφτεί την Ευρυτανία.
ΒΑΣΩ ΦΕΓΓΟΥΛΗ