Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα οι προβλεπόμενες από τον Νόμο εργασίες ανεύρεσης του κρυμμένου θησαυρού στην Ανατ. Φραγκίστα



Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Φραγκίστα οι προβλεπόμενες από τον Νόμο, εργασίες ανεύρεσης του κρυμμένου θησαυρού, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, πιθανότατα από την εποχή του ανταρτοπόλεμου.
Για να φτάσουμε στην σημερινή μέρα, προηγήθηκε στις αρχές Ιουλίου αίτηση του Ι.Γ. προς την Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Ευρυτανίας για χορήγηση άδειας έρευνας για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στο ΔΔ Ανατ. Φραγκίστας.
Η Υπηρεσία κινήθηκε αρμοδίως και με έγγραφό της ζήτησε από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το Εκκλ. Συμβούλιο Ανατ. Φραγκίστας, σχετική έγκριση για την διενέργεια της έρευνας επισημαίνοντας την ευθύνη του αιτούντος για πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά του χώρου όπως ήταν αρχικά, σύμφωνα με απόφαση της Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όπως δηλώνουν κάτοικοι του χωριού, κατά καιρούς είχε ακουστεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έχει υποδειχθεί, υπήρχε κρυμμένος θησαυρός, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς ότι αυτά που τόσα χρόνια ακούγονταν, μπορεί να είναι μια πραγματικότητα και όχι ένας απλός θρύλος.
Τα νεότερα για τον κρυμμένο θησαυρό – μυστήριο σήμερα στην Ανατολική Φραγκίστα, όπου ξεκινούν οι εργασίες ανεύρεσης του περιβόητου θησαυρού.