Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Καρπενήσι - Προυσσός Μεγάλη κατολίσθηση στο “Δερματόρεμα”


Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, Καρπενησίου – Προυσού, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή Δερματόρεμα στην θέση Μελίσσι, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2012.

Πιο συγκεκριμένα περίπου στις 14:45 κάτοικος της περιοχής και συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας αντιλήφθηκε έγκαιρα, μικρές πέτρες που έπεφταν στο δρόμο, και αμέσως διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, αφού λίγο μετά ακολούθησε μεγαλύτερη κατολίσθηση, καθότι κόπηκε ένα μεγάλο τμήμα του βουνού και το οδόστρωμα καλύφθηκε εξολοκλήρου από πέτρες και χώματα.
Αμέσως ενημερώθηκε η Περιφερειακή Ενότητα και στο σημείο της Κατολίσθησης έφτασαν αρχικά δυο χωματουργικά μηχανήματα, τα οποία υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, μέσα σε 3 ώρες, καθάρισαν το οδόστρωμα από τα φερτά της κατολίσθησης, αποκαθιστώντας πλήρως την κυκλοφορία των οχημάτων.
Όσοι οδηγοί βρέθηκαν στην περιοχή την ώρα του συμβάντος έκαναν το σταυρό τους, αφού γλίτωσαν από θαύμα, και περίμεναν υπομονετικά, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και να δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία. Λίγο αργότερα στην περιοχή και για την αμεσότερη επίλυση του θέματος κατέφθασε και τρίτο χωματουργικό μηχάνημα.
Ακόμη στο σημείο εκείνο βρέθηκαν αμέσως ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου Βαγγέλης Βλάχος και Νώντας Μούσιος, οι οποίοι συνέδραμαν στην προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος που δημιουργήθηκε. 
Όπως δήλωσε ο κ. Καραμπάς, από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές αφού η κίνηση ήταν αυξημένη. Πριν δύο μέρες, στο ίδιο σημείο ακριβώς ένα αυτοκίνητο ΙΧ με 4 επιβαίνοντας χτυπήθηκε από κατάπτωση πέτρας, ευτυχώς, όμως χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.  Σύμφωνα πάντα με τον Αντιπεριφερειάρχη ηέντονη κακοκαιρία και ο παγετός που επικρατεί εδώ και μέρες σε όλη την Ευρυτανία, ήταν η αιτία, που προκάλεσε την κατολίσθηση αυτή.
Το ευτυχές σε όλη την υπόθεση είναι ότι δεν γινόταν διέλευση οχημάτων εκείνη τη στιγμή, αλλά και το ότι δεν σημειώθηκε το γεγονός τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπου η επισκεψιμότητα της περιοχής από τους τουρίστες ήταν αυξημένη.