Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ...

*Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η παραίτηση του Τ.Σ. Βαλαώρας  που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα  με fax που εστάλη  στο Δημαρχείο  και με επιστολή στον Ε.Π. 
Η αιφνίδια αυτή πράξη, ταράσσει   βεβαίως   τα ήδη  φουρτουνιασμένα  ύδατα  του Δήμου Αγράφων, αλλά μόνο επιφανειακά και τούτο γιατί,  όπως ορίζει ο νομοθέτης,  εάν μετά την παραίτηση δεν  δεχτούν οι αναπληρωματικοί  να συγκροτηθούν σε σώμα,  εντός  ευλόγου  χρονικού διαστήματος,  θα πρέπει να προκηρυχτούν  τοπικές εκλογές  στην κοινότητα, μιας και το χωριό δεν μπορεί να μείνει χωρίς πρόεδρο και Τ.Σ. Άρα εκ του αποτελέσματος ήταν μια πράξη, που μπορεί να κέρδισε κάποιες εντυπώσεις,  αλλά τίποτα το ουσιαστικό,  καθότι  δεν πρόσφερε κάτι  θετικό  στην ομολογουμένως κακή λειτουργία του Δήμου.

*Οι  λόγοι που επικαλούνται τα παραιτηθέντα  μέλη και ο πρόεδρος,  από μερικούς κρίνονται ουσιαστικοί, από άλλους επιφανειακοί,  ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για προφάσεις  άνευ  αιτίας .Όλοι όμως οι Βαλαωρίτες   προβληματίζονται στον  αιφνιδιασμό  της  πράξης (Καθότι οι περισσότεροι  κάτοικοι,  μεταξύ αυτών  και ο Αντιδήμαρχος που διαμένει μόνιμα στο χωριό,  δεν γνώριζαν  τίποτα περί παραιτήσεως ή το έμαθαν  την τελευταία στιγμή.) Ρωτούν  λοιπόν τους  παραιτηθέντες,  μήπως πριν πάρουν αυτή την απόφαση, θα έπρεπε για αυτό  το μέγα ζήτημα του χωριού, να  συγκαλέσουν  ανοιχτή συγκέντρωση, να εξηγήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο ως  τον τρόπο  λειτουργίας, όσο και ως προς την δυσκολία επικοινωνίας με το Δήμαρχο, να ακούσουν και τις γνώμες  των συγχωριανών και ύστερα να αποφασίσουν; Πάντως  για άλλο  Τ.Σ.  και για  άλλον  πρόεδρο  ακουγόταν  παραιτήσεις  από αλλού  ήρθε. 
Έτσι  όπως πάει ο Δήμος Αγράφων, μένοντας σε στάσιμα νερά, δυστυχώς και μακάρι να βγω ψεύτης, δύσκολα θα δούμε  κάτι θετικό και αισιόδοξο  για την επιβίωση του Δήμου, τουλάχιστον  σε επίπεδο παραιτήσεων , ανεξαρτητοποιήσεων  και αλληλοκαρφωμάτων δεν θα μείνουμε παραπονούμενοι.

*Ρουχισμό  για τους  κοινωνικά  αδύναμους μαζεύει η ΟΝΝΕΔ KAI H N. Δ.  Περνώντας μπροστά από την δική μας «Ρηγίλλης»   είδα και μια -  κατά τ’ άλλα  καλαίσθητη  αφίσα -  που μας καλούσε  να βοηθήσουμε την προσπάθεια αυτή. Αγαπητοί  ιθύνοντες και αγαπητά στελέχη  του κύριου κυβερνώντος κόμματος,  μάλλον δεν έχετε καταλάβει  ότι δεν είστε  κάποια  Μ.Κ.Ο.  ή  η ενορία  της πόλης  μας ή ακόμη κάποιο φιλόπτωχο  σωματείο. Είστε ο κομματικός  φορέας  που αυτή την στιγμή  ευθύνεται  για την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης των περισσότερων  Ελλήνων. Από  εσάς δεν περιμένουν οι  Έλληνες ελεημοσύνη. Περιμένουν  να αλλάξετε τακτική και να  εφαρμόσετε έστω αυτά  για τα οποία σας ψήφισε ο κόσμος και όχι αυτά που σας επιτάσσουν οι τροικανοί. 

*Είναι τα τελευταία   μέτρα  που ψηφίζει ο Βουλευτής του νομού μας διαβάζω, αλλά και ακούω ότι διατείνεται σε εχθρούς και φίλους.  Πράγματι έτσι θα γίνει  έναν  Α) ο Πρωθυπουργός  δεν ξαναφέρει προς  ψήφιση νέα μέτρα  υπό την απειλή πολλών  βουλευτών (ακόμη και της κυρίας Μπακογιάννη ) ότι δεν θα τα ψηφίσουν  και με πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου περνάει ότι μέτρα  θέλει  όπως τώρα με το μνημόνιο  Νο 4  σχετικά  και με τους Ο.Τ.Α.  Β)  Μέχρι να έρθουν τα νέα μέτρα  θα  έχουμε πεθάνει  από την πείνα και το κρύο  απόρροια της εφαρμογής αυτών που έχει ψηφίσει ήδη  όποτε  δεν θα μπορούμε να ξέρουμε  τι θα κάνει , άλλωστε δεν θα μας αφορά κιόλας Γ) θα έχει πέσει η κυβέρνηση πριν προλάβει να  φέρει νέα μέτρα ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ.   ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΕΞΗΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.  ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΕΤΤΕΡΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Σε  περίπτωση, όμως, που  έρθει νέο πακέτο  προς ψήφιση και  παρά  την κομματική γραμμή πει όχι, τότε  και μόνο θα γράψουμε κανά καλό  λόγο, γιατί έστω και αργά  θα δει το φως το πραγματικό.

*Τόσο  μικρό κόμμα  τι τα χρειάζεται τόσο μεγάλα γραφεία, αναρωτήθηκε γνωστός συμπατριώτης μας, περνώντας κάτω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία του Καρπενησίου.  Πιθανώς,  για να χωράνε όλοι οι ψηφοφόροι του εναπομείναντος κινήματος, του απάντησε  ένας  από την  παρέα του. Εκείνη την στιγμή  ένας τυχαίος διερχόμενος,  που έτυχε  να ακούσει την  συζήτηση, έπιασε τα μαλλιά του και είπε με νόημα. «Εάν  αυτό το κόμμα, που τα  τελευταία χρόνια κατέστρεψε την ζωή τόσων Ελλήνων, και ακόμη και σήμερα  συνεχίζει  να στηρίζει μια πολιτική ακραίου φιλελευθερισμού, σαν την σοσιαλιστική  συνιστώσα, σε μια δεξιά κυβέρνηση,  καταφέρει  να ψηφιστεί, έστω  και από τόσους ανθρώπους που χωράνε σε αυτήν την αίθουσα,  τότε  μάλλον κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα από  ότι έγινε στην χώρα μας. Αυτό το κόμμα που δεν έχει καμιά ιδεολογική υπόσταση,  υπάρχει μόνο και μόνο, για να  μην μείνουν χωρίς δουλειά κάποιοι επαγγελματίες της πολιτικής,  που λέγονται Λοβέρδος-Βενιζέλος- Χρυσοχοΐδης και κλπ. Πριν λίγο καιρό πήγαν σπίτι τους οι κηπουροί του Γιωργάκη. Καιρός  είναι  να πάει σπίτι του και ο ίδιος, με τους οδηγός του, τους μπάτλερ τις μαγείρισσες, τις καμαριέρες και όλο το υπηρετικό  προσωπικό του. Μόνο έτσι θα σωθεί ο τόπος…»
Αυτά άκουσα, αυτά μεταφέρω. Εγώ τι να πω; Έμεινα άφωνος. Μάλλον δίκιο είχε ο  άνθρωπος!