Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία. Ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης , σε όλα τα χωριά του τόπου μας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, του Βουλευτή Κώστα Κοντογεώργου , του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά και άλλων εκπροσώπων και αρχών του τόπου, όπως και αρκετών Ευρυτάνων έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο Καρπενησίου.
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η μέρα των Θεοφανείων και στη Γέφυρα Επισκοπής, μια γέφυρα που ενώνει τους Δήμους Αγρινίου – Αγράφων, τους Νομούς Αιτ/νιας Ευρυτανίας και τις Περιφέρειες Στερεάς και Δυτ. Στερεάς Ελλάδας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε όλα τα παραλίμνια χωριά, οι Αρχιερατικού Επίτροποι Αγραίων και Αγίου Βλασίου, συνοδεία και άλλων κληρικών τέλεσαν στο μέσον της Γέφυρας την καθιερωμένη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων και ευλόγησαν τις βασιλόπιτες που προσφέρθηκαν για τους παρευρισκόμενους από το Δήμο Αγράφων και το ΤΣ. Επισκοπής, όπως και από τα Τ.Σ. Ψηλοβράχου και Χαράστης.
Στην Τελετή πέραν των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Βελαέτης, η Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Φεγγούλη και τα μέλη των Δ.Σ των Συλλόγων Ψηλοβράχου και Επισκοπής, Χ. Φεγγούλη και Βαγγέλης Βασιλόπουλος.
Να ευχηθούμε σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ