Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Και η επιστολή του Βαγγέλη Κατσιφού



Βαγγέλης Κατσιφός
               
Για το Προεδρείο & τις Επιτροπές στο Δήμο Αγράφων
Θα αναφερθώ με προσωπική μου ευθύνη στο ιστορικό των δύο συνεδριάσεων και στο αποτέλεσμα. Πιστεύω να εκφράζω το σύνολο των συμβούλων, αλλά και το κοινό αίσθημα των Αγραφιωτών και των Ευρυτάνων.

Κεράσοβο  6 Ιαν. 2013               Χρόνια Πολλά-Καλή Χρονιά

Ως μειοψηφία δεν πήγαμε στην 1η συνεδρίαση 6 Ιαν 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου  για εκλογή Προεδρείου, προκειμένου να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για τις πολύ μεγάλες παραλείψεις από τον Δήμαρχο, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και τους 4 ειδικούς συνεργάτες.
Μέγιστη, θεμελιώδη παράλειψη που δεν έφεραν τον Προϋπολογισμό τον Νοε – Δεκ 2012 (ως ο νόμος και ο σεβασμός προς τον Δήμο ορίζει)
και έτσι ο Δήμος στερείται του σημαντικότερου στοιχείου της οντότητάς του. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας και όλοι οι πολίτες, ότι το σπουδαιότερο όλων των πράξεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής είναι η έγκαιρη ψήφιση του Προϋπολογισμού και μάλιστα προϋπολογισμού κοινωνικής αλληλεγγύης, τιμιότητας και  ανάπτυξης. Δήμος χωρίς εγκριμένο Προϋπολογισμό σημαίνει ένα τίποτα, Δήμος που αδιαφορεί πότε θα πληρωθούν οι εργάτες (που δεν έχουν λεφτά ούτε για ψωμί,…), οι υπάλληλοι (που τρέχουν τα δάνεια & τα φροντιστήρια, ….), οι μικροεργολήπτες (που καταχρωστάνε εδώ και εκεί….), κλπ.  Το 2011 και 2012 έγινε ακριβώς το ίδιο μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ σε κάθε Αγραφιώτη που περίμενε τα λεφτά του, τον κορόιδευαν και του έλεγαν «Φταίει η Αντιπολίτευση που δεν σε πληρώσουμε ακόμα». Από τον Σεπτ 2012 απαιτούσαμε να φέρουν τον προϋπολογισμό. Ε!, λοιπόν να γνωρίζεται ότι μόνο ο Δήμαρχος με τον Αναπληρωτή του  έχουν την ευθύνη αυτή.
Η δυσλειτουργία και η ασυνεννοησία της Δημοτικής αρχής, η κατώτερη των περιστάσεων λειτουργία του Δήμου και η παντελής απουσία του από τα σοβαρά προβλήματα.
Νέο Προεδρείο θα εκλέξουμε την άλλη Κυριακή στις 13/1/2013, δεν χάλασε ο κόσμος, πρόκειται για τυπικό θέμα, άνευ σημασίας για το ποιός θα εκλεγεί. Πρότασή μου να παραμείνει ο σημερινός. Για τα δήθεν λάθη του, είναι πρωτοβουλίες και πράξεις του Δημάρχου & του Αναπληρωτή του, αλλά και του υπαλλήλου ειδικού συνεργάτη (που τα δακτυλογραφούσε & τα προωθούσε). Για τον καθένα δημότη μας δεν έχει καμία σημασία «χέστηκε η φοράδα στ αλώνι ποιος θα εκλεγεί και ποιά Κυριακή».Τα προβλήματα της καθημερινότητας και της προοπτικής έχουν σημασία, επί αυτών τι κάνει ο Δήμος μας!
Ζητούμε συγνώμη από τους δημότες μας, που πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα παραπάνω και ουδείς δεν πρέπει να μιλάει κατά της Αντιπολίτευσης.

Τα παραπάνω δήλωσα σε συνομιλία μου με τον Ευρυτανικό Παλμό την Κυριακή 6/1/2013         
     
        Κεράσοβο 13 Ιαν 2013

      Αντί να αναφερθούν οι παραπάνω λόγοι, γιατί δεν πήγαμε στο συμβούλιο και να λήξη εδώ το θέμα, με έκπληξη και απορία διάβασα το πρωτοσέλιδο του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ και τρείς εσωτερικές σελίδες «για ασέβεια στο θεσμό, για ασέβεια στους Αγραφιώτες, ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός, να πάμε σπίτια μας, να τσακιστούμε σε παραίτηση, γενεές 14, κλπ». Δηλαδή ο πολύς χαμός για το τίποτα, κήρυξη πολέμου για αυτό το «ελάχιστο» (ας αποφύγω τα περισσότερα).
Ο «Ευρυτανικός Παλμός» και κάθε εφημερίδα δεν είναι ιδιοκτησία του ιδιοκτήτη της, αλλά των αναγνωστών της (αν θέλει αναγνώστες),  δεν είναι εργαλείο των ιδιοκτητών της, προσοχή στα ατοπήματα, όχι λάδι στη φωτιά. Να συμβάλει στην ειρηνική και συνεργατική πορεία του Δήμου μας, να συμβάλει στην απόλυτη διαφάνεια, στην τιμιότητα, στην ισονομία, στο νοικοκύρεμα, στην υποστήριξη του αγροτοτουρισμού, κλπ.
Αναρωτήθηκα! Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί τόσος βρόντος; Γιατί τυμπανοκρουσίες; Τι συνέβη; Η απάντηση εύκολη: το πρόβλημα δεν είναι αν πάει ή δεν πάει, η Αντιπολίτευση στη συνεδρίαση, αλλά αν δεν πάνε 5-6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας.  Είχα προβλέψει και αναφέρει από Μάιο 2011 ότι «Η συνοχή της πλειοψηφίας έχει σύντομη ημερομηνία λήξης, γιατί ο Δήμαρχος λειτουργεί όπως ήξερε στον Απεράντιο, με αυταρχισμό, με διαπλοκή, με αδιαφάνεια, με διακρίσεις, με ατομισμό μαζί με τον πειθήνιο ειδικό συνεργάτη του,  με έλλειψη οράματος & προοπτικής των Αγράφων,  και σύντομα θα υπάρξει αντίσταση από συμβούλους του …… », όπως υπήρξε το 2012 και δικαιολογημένη πέρα για πέρα.

Έτσι σήμερα 13 Ιαν 2013, στη 2η συνεδρίαση του Συμβουλίου για εκλογή νέου Προεδρείου, σύμφωνα με αυτά που ακούσαμε από βαλτούς δημότες και διαβάσαμε στον τύπο, δεν πρέπει να παραστούμε, διαμαρτυρόμενοι για την ασέβεια  στο Δήμο Αγράφων από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, τον ειδικό συνεργάτη, κλπ και άλλους εκτός Δήμου, ασέβεια στους Αγραφιώτες, στους υπαλλήλους μας, στους μικροεργολήπτες, στις Υπηρεσίες. Όχι ασέβεια από την Αντιπολίτευση και δεν πρέπει να παραστούμε για τους παρακάτω λόγους, που είναι «τα μέγιστα» μπροστά στο ελάχιστο που είναι η «εκλογή Προεδρείου».
Ο Νόμος προβλέπει τι θα γίνει και μάλιστα με το κριτήριο της σταυροδοσίας  (που είναι το μόνο αντικειμενικό κριτήριο, ίσως είναι και καλύτερα, χειρότερα δεν θα είναι):
Για την μη ψήφιση Προϋπολογισμού, το πιο σοβαρό στοιχείο, προκειμένου ο Δήμος να λειτουργεί, να πληρώνει μεροκάματα, μισθούς, μικροέργα, μικροπρομηθευτές, κλπ.
Για τον μη ορισμό των τριών Αντιδημάρχων, για την ελάχιστη εύρυθμη λειτουργία.
Για την εκ του πονηρού και με δόλο κατάληψη της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου από τους 3 ειδικούς συνεργάτες, ύστερα από προτροπή τους από τον Δήμαρχο και τον Αναπληρωτή του τον Νοε 2012. Φανταστείτε την αφέλεια τους, γιατί αν γίνει μήνυση «για παρεμπόδιση συνεδρίασης του Δημοτικού Σ» οι ειδικοί συνεργάτες θα δικαστούν, θα απολυθούν και θα χάσουν για πάντα το δικαίωμα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. 
Την παράνομη και πλαστή σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής τις 14 Αυγ 2011, για μοίρασμα έργων 100δων χιλ €, που πρέπει να ελεγχθούν αν & πότε έγιναν.
Την «άρνηση» του Δημάρχου & του Αναπληρωτή του για Διαχειριστικό έλεγχο των πρώην Δήμων (ειδικά της καταχρεωμένης Δημοτικής Ενότητας Αγράφων με τα 2,8 εκατ € με την τεράστια διαπλοκή & συμπερασματική διαφθορά με τα 100δες τιμολόγια διευκόλυνσης εικονικών έργων και προμηθειών).
Την παράνομη σύγκληση (τηλεφωνικά) τριών δημοτικών συμβουλίων με 5 θέματα το καθένα (ενώ επιτρέπεται μόνο για ένα θέμα και σε κατεπείγουσες περιστάσεις).
Την μη χορήγηση απλών και εύκολων λογιστικών στοιχείων στην Αντιπολίτευση (τιμολογίων & συμφωνητικών, το πρακτικό της Ο.Ε. 14/8/2011) για την παρεμπόδιση ελέγχου από την Αντιπολίτευση.
κλπ
Πρόταση: στον νέο Πρόεδρο να ανατεθούν και καθήκοντα Αντιδημάρχου, γιατί μέχρι και χθές ασκούσε Αντιδημαρχιλίκι (με το δημοτικό τζίπ ως ΕΙΧ, τα τηλέφωνα, άδεια, κλπ). 
Θα παρακαλέσω τους εκτός Δήμου κριτές και επικριτές να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά, όπως έκαναν στην πρώτη Κυριακή, αφού το πολύ κακό γίνεται μόνο και μόνο για το ίδιον όφελος κάποιων Συμβούλων, αλλά όμως στο όνομα του «σεβασμού στο Θεσμό Δήμος».
Ζητάμε συγνώμη από τους δημότες μας, που οφείλουν να σταθούν στους  παραπάνω μέγιστους λόγους και όχι στο ελάχιστο «με ποιόν τρόπο θα αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος».
Οι δημότες να είναι βέβαιοι ότι ο Δήμος θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα, από ότι μέχρι σήμερα. Η όποια πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου θα λειτουργήσει δημιουργικά, για την καλή καθημερινότητα του δημότη μας, για την προοπτική των ιστορικών Αγράφων, με αρχές διαφάνειας, τιμιότητας, ισονομίας, προτεραιοτήτων, αναπτυξιακής προσπάθειας,  κλπ. 
Ο Δήμος των Αγράφων δεν θα υπηρετεί το «ίδιον όφελος κανενός», αλλά το δημόσιο συμφέρον και μόνο.
Άλλη μέρα θα πούμε πιο ευχάριστα, ουσιαστικά και δημιουργικά πράγματα.                                 
Ευχαριστώ, με τιμή                                                                   
      Βαγγέλης Κατσιφός

Κεράσοβο 13 Ιαν 2013, αφού δεν υπήρξε απαρτία
Αποτέλεσμα της συνεδρίασης 13/1/2013 & ώρα 12.00
Η Συνεδρίαση θα ξεκίναγε 12 μεσημέρι. Η αίθουσα δεν ανοίχθηκε καθόλου, προφανώς γιατί δεν παρουσιάστηκε κανένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αλλά και 6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο ειδικός συνεργάτης πήγε Αθήνα και έφερε την Δημοτική σύμβουλο. Δεν υπήρξε απαρτία Συμβουλίου, γεγονός απρόβλεπτο.
Ώρα 11.50-12.05: Οι ένδεκα σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ο Δήμαρχος και ο γραμματέας, μαζεύτηκαν στο Δημαρχείο και συζητούσαν την διαδικασία της συγκρότησης Προεδρείου και των επιτροπών σύμφωνα με το Νόμο.
Σύμφωνα με τον Νόμο συνέταξαν πρόχειρα το Προεδρείο (Δημητρόπουλος, Μπαμπαλής, Ζαχαράκης), Οικονομική Επιτροπή (Τάτσης, Μιχόπουλος, Φουρλίγκα, Μπακούσης, Κοφίνη, Κατσιφός, Τσάμης), Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (………...).
Αμέσως ο Δήμαρχος δηλώνει ότι στην Ο.Ε. δεν θέλει να έχει τον Μιχόπουλο & την Φουρλίγκα γιατί δεν θα μπορεί να περνάει προσωπικές του καθεαυτό προτάσεις διαπλοκής, αφού η πλειοψηφία θα αποφασίζει σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον.
Ανασκουμπώνονται όλοι και βρίσκουν ως πρόσφορο τρόπο να διαγράψουν από την παράταξη της πλειοψηφίας τους 2 συμβούλους Μιχόπουλο & Φουρλίγκα, ώστε με αυτόν τον δόλιο τρόπο δεν θα συμμετέχουν στην Ο.Ε. αφού στη θέση τους θα μπούν οι Βελαέτης & Παπαδήμας. Με αυτή την, εκ του πονηρού & δόλια, σύνθεση της Ο.Ε. ο Δήμαρχος και η κλειστή του ομάδα θα μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους.
Όμως οι διαγραφές έπρεπε να γίνουν πριν από την 1η πρόσκληση 6/1/2013, γιατί η αναβολή λόγω μη απαρτίας για την επόμενη Κυριακή 13/1, σύμφωνα με την ερμηνεία του Νόμου, γίνεται χωρίς καμία μεταβολή του Συμβουλίου και των παρατάξεων.
Επικράτησε η, εκ του πονηρού & με δόλο, άποψη του Δημάρχου να διαγράψουν τους 2 με πρακτικό των 11 παρόντων συμβούλων, που δήθεν έγινε την ίδια μέρα 13/1 και ώρα 10.00, ενώ η ώρα που σχεδίαζαν την απατεωνιά τους ήταν ήδη 13.30, δηλαδή μετά την κανονική διαδικασία του Νόμου.
Έτσι με τον τρόπο αυτόν ο Δήμαρχος κατανάγκασε τους συμβούλους του να αποφασίσουν την διαγραφή των 2 ανεπιθύμητων και με αυτόν τον δόλιο τρόπο να μην είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Συνέταξαν πρακτικό διαγραφής τους με πλαστή ώρα 10.00 (ενώ ήταν μετά 14.30).
Έκανες ατόπημα, παράνομο και λάθος, φίλε μου Δήμαρχε. Ο Αναπληρωτής σου και οι δήθεν έμπιστοι δεν σε συμβούλεψαν σωστά και ψύχραιμα. Διόρθωσέ το γρήγορα και αναίμακτα, γιατί δεν ταιριάζει στο μεγάλο όνομα «΄Αγραφα»  & στους Αγραφιώτες.
Δικαστική και Διοικητική προσφυγή: Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε, εγώ ο Κατσιφός, ως Αυτοδιοικητικός 20 χρόνων, με τις αρχές της υπερτιμιότητας, της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού του πολίτη & του ψηφοφόρου, του σεβασμού των Θεσμών και των Νόμων, θα κινηθώ μόνος (ή με πολλούς άλλους), α)διοικητικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, β)δικαστικά στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας, «για την ακύρωση της διαγραφής των δύο συμβούλων», γιατί έγινε μετά την 12η ώρα και με δόλο να μην είναι μέλη της Ο.Ε.  γ)με ασφαλιστικά μέτρα, τώρα άμεσα, για την μη λειτουργία της δόλιας και παράνομης Ο.Ε. μέχρι να συγκροτηθεί νέα Ο.Ε. νόμιμα και ηθικά.
Η διαγραφή επιτρέπεται μόνο για πρόκληση συγκεκριμένης ηθικής και οικονομικής ζημιάς στο Δήμο και ύστερα από γραπτή πρόσκληση και απολογία του διαγραπτέου.
Τι γίνεται ρε παιδιά, εντός & εκτός Δήμου, με τον σεβασμό στους Θεσμούς;
«Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός» λέει ο Ευρυτανικός Παλμός, αλλά το λέει και η Δικαιοσύνη και οι πολίτες.  
Το παρών εστάλη: α)στον Εισαγγελέα Ευρυτανίας για άμεση λήψη «ασφαλιστικών μέτρων» κατά της δολίας και παράνομης σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής. β) στον Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παύση πληρωμής ενταλμάτων του Δήμου Αγράφων, πλην της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
                                                                                                 Βαγγέλης Κατσιφός