Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄


*Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Αγράφων, τόσο συγκλονιστικές που τόσες μέρες τώρα που το έμαθα δεν μπορώ να συνέλθω. Καλά τα όσα έγραψε ο Δ.Σ. στην επιστολή τους προς τον ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ, όμως για πες μας ρε φίλε Ταξιάρχη,
που ήσουν κρυμμένος τώρα δυο χρόνια και δεν μιλούσες; Πόσες φορές έφερες το θέμα αυτό ή άλλα ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν τα έλεγες και πέρυσι ή πρόπερσι αυτά; Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να σιωπήσεις και τώρα ξαφνικά αποφάσισες να μιλήσεις και συ και να πεις τόσο μεγάλες αλήθειες; Όταν αυτά τα κατήγγειλε η αντιπολίτευση εσύ τι έκανες; Μήπως η σιωπή σου ήταν ένοχη ή μήπως περίμενες να βρεις τις κατάλληλες «πλάτες» για να το κάνεις; Πάντως όπως και να έχει το ζήτημα, η αναφορά σου περί εράνου σε εκθέτει ανεπανόρθωτα στα πρόσωπα των Αγραφιωτών που δεν σε είχαν συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρακτικές. Πάντως αν έχεις στοιχεία για τον έρανο που έκανες και τα ονόματα αυτών που συμμετείχαν στην ερανική Επιτροπή, καλό είναι να πεταχτείς μέχρι την Εισαγγελέα να τα καταγγείλεις και επισήμως, γιατί με τα κατά καιρούς ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ και τις ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΑΣ στον Δήμο Αγράφων, μόνο εντυπώσεις δημιουργείτε, καθότι επί της ουσίας σε όσα καταγγέλθηκαν μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτε.

*Και κάτι ακόμη αγαπητέ μου. Για πες μας, να το μάθουμε και εμείς οι Αγραφιώτες, από  ποιο βενζινάδικο, προμηθευόσασταν καύσιμα, ποιος από την Ερανική Επιτροπή πλήρωνε και  ποιος έπαιρνε την απόδειξη; Πολλά περί αυτοχρηματοδοτήσεων από Δ.Σ. έχουν ακουστεί στον Δήμο Αγράφων, που με έκαναν να ανησυχήσω. Μήπως πέρα από τους εράνους γνωρίζεις και τίποτε άλλο;

*Πληροφορούμε ότι για πρώτη φορά, στον Δήμο Αγράφων θα κυκλοφορήσει έντυπο με αναλυτικούς πίνακες που αφορά το τι καύσιμα χρειάζεται ξεχωριστά το κάθε όχημα του Δήμου είτε αυτό είναι αυτοκίνητο είτε χωματουργικό μηχάνημα. Γιατί όμως δεν έγινε και πέρυσι έτσι;. Η αντιπολίτευση και το 2012 ζητούσε το ίδιο, όμως οι Δ.Σ. της πλειοψηφίας, ψήφισαν ΝΑΙ για τα καύσιμα χωρίς να ζητήσουν αναλυτικούς πίνακες για το κάθε όχημα, ούτε άλλες λεπτομέρειες. Φέτος άλλαξαν πολλά φαίνεται στον Δήμο Αγράφων και κυρίως στον τομέα των μετακινήσεων των αυτοκινήτων του Δήμου. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να μάθουμε από τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, πόσα καύσιμα πλήρωσε πέρυσι ο Δήμος για τον συγκεκριμένο σκοπό και πόσα θα δαπανηθούν φέτος.

*Μόλις ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο Αγράφων, κάποιοι από τους πρώην κρατούντες, δήλωσαν ότι είναι καλοδεχούμενος ο έλεγχος καθότι θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα όσον αφορά την λειτουργία και την διαχείριση, τόσο των 5 πρώην Καποδιστριακών Δήμων , από το 1999, όσο και του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων. Δεν ξέρω αν είναι καλοδεχούμενος για όλους ο έλεγχος, ξέρω όμως καλά ότι μέχρι να γίνει και αν γίνει, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους και ας σφυρίζουν τώρα αδιάφορα.