Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γιορτή πέστροφας με συνταγή Αϊβάζογλου

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου στα πλαίσια των «Γιορτών του Δάσους», την περασμένη Κυριακή 4 Αυγούστου πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τη «Γιορτή Πέστροφας» στο Εξοχικό Κέντρο ‘Παράδεισος’. Μια γιορτή που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, έχει αγκαλιαστεί από το Δήμο Καρπενησίου και τείνει να γίνει θεσμός παρόλο το μικρό χρόνο ζωής της.

Προσκεκλημένος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας ήταν ο πολυταξιδεμένος  Βορειοελλαδίτης Σεφ κ. Κωνσταντίνος Αϊβάζογλου, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό με την εκτέλεση μιας ιδιαίτερης συνταγής για πέστροφα με λαχανικά και αρωματισμένο βούτυρο. Πολλοί ήταν από τους συνδαιτυμόνες που έσπευσαν κοντά στο Σεφ για να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία της εκτέλεσης της συνταγής και να ρωτήσουν τυχόν απορίες τους.
Ενδιαφέρον είχε η πρόταση του κ. Αϊβάζογλου προς όλους τους παρευρισκόμενους, αφού δοκιμάσουν τα πιάτα του να βγάλουν όλοι μαζί ένα όνομα για τη συγκεκριμένη συνταγή. Πράγμα που έγινε προς το τέλος της βραδιάς ανάμεσα σε χορούς και τραγούδια με πολύ κέφι και παιγνιώδη διάθεση … Και το όνομα αυτής «Καρπενίστροφα»!
Εκτός από τη συνταγή του Σεφ, το κοινό απόλαυσε ψητή πέστροφα που διέθεσε δωρεάν ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και άλλα εδέσματα που σέρβιρε το κατάστημα. Ένα μέρος από τις πέστροφες προσέφερε το Ιχθυοτροφείο Παπαϊωάννου – Μπομποτσιάρη στο Γαύρο.
Ακολούθησε γλέντι σε λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους από το συγκρότημα «Τα Παιδιά του Ανέμου» που ξεσήκωσε το κοινό σε τραγούδι και χορό μέχρι αργά τη νύχτα.
Ένα κεφάτο και ηχηρό παρών έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Φουρνάς, οι οποίοι ήρθαν από τη Φουρνά μόνο και μόνο για την εκδήλωσή μας και συμμετείχαν με την καρδιά τους, καθώς επίσης και μέλη του Συλλόγου ‘Συν στον Άνθρωπο’ και του Συλλόγου Καρπενησιωτών. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας, η ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Καρπενησίου κα Ευαγγελία Σοφρώνη και η κα Κατερίνα Τσούκα από την Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.
Τις θερμές της ευχαριστίες και προς τους Ομογενείς Ευρυτάνες Αμερικής και Καναδά εξέφρασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, κα Ιουλία Πετροπούλου, για την ευαισθητοποίησή τους και την προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου μας και ιδιαίτερα ευχαρίστησε την κα Κάθυ Κλαουδάτος, μέλος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανίδων Αθήνας για τη στήριξή της.
Επιπλέον, η κα Πετροπούλου εκ μέρους όλου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας την επί χρόνια μέλος κα Έφη Κατσάνου, για τις πρωτοβουλίες της και την ακούραστη συμβολή της στη φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου μας.
Μια ακόμη υπέροχη βραδιά στο καλοκαιρινό Καρπενήσι από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας.


       
ΣΥΝΤΑΓΗ για ‘ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ’:
ΥΛΙΚΑ:   (ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
    - 4 Πέστροφες
    - 8 μικρά κολοκυθάκια ή (άλλο λαχανικό της αρεσκείας μας)
    - μισό ματσάκι άνηθο
    - χυμό από δύο λεμόνια (70ml)
    - σπορέλαιο (150ml)
    - κατσικίσιο βούτυρο 500 gr
    - 3 σκελίδες σκόρδο
    - λευκό ξύδι (40ml)
    - αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Βράζουμε και κρυώνουμε τα κολοκυθάκια(ζεσταίνουμε αλατισμένο νερό στην φωτιά και όσο είναι ακόμη χλιαρό προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7', σκεπασμένα, έπειτα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε σκεύος με παγωμένο νερό)
- Κόβουμε και μαρινάρουμε τα ψάρια (φιλετάρουμε τα ψάρια και τους κάνουμε μαλάξεις με χυμό λεμόνι, και έπειτα με αλάτι και σπορέλαιο.)

- Ετοιμάζουμε το βούτυρο(τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος τα κοτσάνια από τα αρωματικά, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15’)
- Ετοιμάζουμε την πάστα άνηθου(ζεματάμε τον άνηθο, στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε παγωμένο νερό. Ψιλοκόβουμε τον μαγειρεμένο άνηθο και χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με σπορέλαιο, χυμό λεμονιού και λευκό ξύδι)
- Στραγγίζουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε με την πάστα
- Ψήνουμε τα ψάρια(σε καλά προθερμασμένο σκεύος τοποθετούμε τα φιλετάκια από τη μεριά του δέρματος, σκεπάζουμε και σύντομα χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά, ψήνουμε γύρω στα 7’ ανάλογα με το πάχος του ψαριού)
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε στο αρωματισμένο βούτυρο.
- Σερβίρουμε κομψά στα πιάτα τοποθετώντας τα ζεστά υλικά μας όμορφα και αφήνοντας ελεύθερο χώρο περιμετρικά.