Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λίγα λόγια λόγω καλοκαιρινής  κατάστασης, αλλά φωτογραφίες  έργων του Δήμου Αγράφων  από το χωριό  Δάφνη  έχουμε σε αυτό το τεύχος.
Στην φωτογραφία  1 βλέπουμε εσωτερικό βοηθητικού χώρου σπιτιού  όπου τον Σεπτέμβριο του 2011 σκάφτηκε και τοποθετήθηκε υδρομετρητής.
Στη φωτογραφία 2 βλέπουμε την σωστή θέση του υδρομετρητή που έγινε πρόσφατα ταυτόχρονα με την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης  για την ίδια οικία.



Στον Ευρυτανικό Παλμό  πριν 6 μήνες περίπου είχαμε επισημάνει το θέμα όμως μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση από τους αρμόδιους, ούτε η αντιπολίτευση  ασχολήθηκε με το θέμα παρότι είχε επανειλημμένως ενοχληθεί. Τόσο ο αρχηγός της όσο και κάποιοι  σύμβουλοι  της  είχαν ειδοποιηθεί για το συγκεκριμένο αλλά και ουσιώδες θέμα με το πρόβλημα των αποχετεύσεων που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο χωριό αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να ταξιδέψουν 17 χιλιόμετρα από το Κερασοχώρι και να διαπιστώσουν  με τα ίδια τους τα μάτια και να ακούσουν  τα προβλήματα των κατοίκων της Δάφνης.
Αυτά με την όποια ευθύνη της αντιπολίτευσης. Την  κύρια ευθύνη φέρει η Δημοτική  Ομάδα του κ. Τάτση  (Εναπομείναντες και αντάρτες)
Ερωτήματα προς κάθε αρμόδια αρχή.
Με ποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου έγινα οι παραπάνω ενέργειες ? Μήπως ήταν εντολή Δημάρχου, ή του τότε  Αντιδημάρχου που  ήταν αρμόδιος για το πρώην Δήμο Βίναννης? 
Ο τοπικός πρόεδρος γνώριζε και συμφωνούσε (εάν ρωτήθηκε) ή όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του? 
Με τι παραστατικά ο υδραυλικός με τους βοηθούς του ζητούσε 70 ευρώ από κάθε οικογένεια? Από ότι πολύ καλά γνωρίζουμε πληρωνόταν χωρίς απόδειξη. Με ποιο δικαίωμα παραβίαζε το οικογενειακό άσυλο  και έσκαβε στα χωράφια και , τις αυλές και τους βοηθητικούς χώρους των σπιτιών?. Ποιος όρισε και με ποια απόφαση την τιμή? Πως θα μετρούσαν την ένδειξη του υδρομετρητή? Θα παραβίαζαν ξανά το οικογενειακό άσυλο?  
Από ότι γνωρίζουμε χωρίς εισαγγελική εντολή δεν μπορεί κανείς να μπεί στο εσωτερικό αυλόπορτας εάν ο ιδιοκτήτης δεν το επιθυμεί. Στο συγκεκριμένο χωρίο όπως και στα περισσότερα χωριά μας ζουν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από τέτοιες περιπτώσεις  και κάποιο επιτήδειοι όπως και στην  περίπτωση μας κάνουν ότι θέλουν. Ναι αλλά με τις ευλογίες και την υποστήριξη του Δήμου? Τι λέει για όλα αυτά ο άφαντος Δήμος αλλά και ο πρώην Αντιδήμαρχος που τώρα θέλει να γίνει Δήμαρχος.
Στην Δάφνη  εάν και η ποσότητα του νερού  ύδρευσης  ήταν υπερπλήρες ,για λίγες ήμερες το χρόνο  μερικά σπίτια αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω κυρίως κακής και αλόγιαστης χρήσης μερικών οικογενειών αλλά και  προβλημάτων του εσωτερικού δικτύου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή για να αντιμετωπίσει σωστά και υπεύθυνα το πρόβλημα αλλά και για να το λύσει  οριστικά εκπόνησε  μελέτη αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου  ύδρευσης.  Έργο που σήμερα εκτελείται και σε λίγο διάστημα θα τελειώσει. Η λογική θα ήταν ότι με τις καινούριες παροχές σε δημόσιο χώρο όπως είναι και το σωστό θα μπούν και οι υδρομετρητές. Προς τι τέτοια βιασύνη για να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2011 αυτές οι παράνομες τοποθετήσεις και η είσπραξη χρημάτων από του ηλικιωμένους κατοίκους?  Μήπως είναι εκπλήρωση προεκλογικών υποσχέσεων και ωραία αρπαχτή ? Στην διάθεση της εφημερίδας υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα προαναφερθέντα γραφόμενα αλλά και αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων που πλήρωσαν το ποσό των 70 ευρώ χωρίς απόδειξη του Δήμου. Αλλά και άνθρωποι που αρνήθηκαν να πληρώσουν την παραπάνω αυτή ενέργεια υπάρχουν αλλά δυστυχώς λίγοι.
Περιμένουμε τις  απαντήσεις από τον Δήμο  αλλά και τις ενέργειες κάθε νόμιμης αρχής στην παράνομη αυτή ενέργεια. Δυστυχώς κ. Δήμαρχε  (είτε γνωρίζετε είτε όχι  αυτή την ενέργεια  των συνεργατών σας)  με τέτοιες  μονομερείς, βιαστικές και χωρίς ίχνος λογικής  ο Δήμος Αγράφων πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Φαντάζομαι ότι και σε άλλα χωριά θα έχουν γίνει  ενέργειες που βλάπτουν του κατοίκους τους.
Στο επόμενο θα έχουμε φωτογραφίες από την κατάσταση δρόμου , έργο της  Περιφέρειας από το πρόγραμμα Πίνδος που ασφαλτοστρώθηκε πέρυσι και η κακή  κατάσταση κατά την γνώμη μας δεν δικαιολογείτε σε τόσο σύντομο χρονικά διάστημα.