Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Έπιασαν δουλειά στα Άγραφα - Βουνό τα προβλήματα από την πρώτη μέρα

Έπιασε δουλειά στα Άγραφα η νέα δημοτική αρχή χωρίς να χάνει χρόνο. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι με το «καλημέρα», είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα, τα περισσότερα γνωστά, αλλά και κάποια έκτακτα, όπως το σπάσιμο σωλήνα δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα να μείνουν τα χωριά Λημέρι, Βούλπη, Λογγίτσι και Χρύσοβα χωρίς νερό. Οι τοπικοί πρόεδροι ενημέρωσαν τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Θύμιο Μιχόπουλο, Θεόδωρο Κατσιάδα και Θεόδωρο Τσιάμη, οι οποίοι αμέσως βρέθηκαν στο σημείο και με φιλότιμες προσπάθειες των εργατών του Δήμου, η μεγάλη αυτή ζημιά αποκαταστάθηκε ΦΩΤΟ ΔΙΠΛΑ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω έλλειψης ικανών στοιχείων, έχει γίνει η απογραφή όλων των οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου, εκ των οποίων τα περισσότερα σχεδόν είναι σε τραγική κατάσταση. Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί στην έδρα του δήμου, ενώ όσα είναι παροπλισμένα θα μεταφερθούν άμεσα σε χώρους του δήμου που θα υποδείξει η νέα δημοτική αρχή για την επισκευή τους.
Στο τομέα των οικονομικών που «καίει», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τάκης, μέχρι την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, συγκεντρώνει στοιχεία, για να υπολογίσει σε τη κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος, αφού όπως δήλωσε και την προηγούμενη βδομάδα ο Δήμαρχος με δελτίο τύπου, δεν έγινε η προβλεπόμενη από τον Νόμο, παράδοση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Εδώ δε να σημειωθεί πως τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από την οικονομική υπηρεσία και τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη θα κατατεθούν στους ορκωτούς λογιστές και στους δικηγόρους που καταφθάνουν, αύριο Πέμπτη, στο Δημαρχείο. (Βλέπε αναλυτικό ρεπορτάζ σελ. 12)
Όπως, πληροφορηθήκαμε, ο Δήμαρχος κ. Μπαμπαλής είχε χθες Τρίτη, συνάντηση με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, δρ. Νίκο Παπανικολάου.
Ο Δήμαρχος συνοδευμένος από την αρμόδια αντιδήμαρχο Βάσω Φεγγούλη και τον αντιδήμαρχο Θύμιο Μιχόπουλο, ζήτησαν να ενημερωθούν πλήρως για τα ζητήματα του Κ.Υ., όπως την κάλυψη των αγροτικών ιατρείων, αλλά και το σοβαρό ζήτημα του ασθενοφόρου, το οποίο ήταν Δωρεά του ΟΠΑΠ στο Δήμο Αγράφων, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Φεγγούλη, ως αρμόδια αντιδήμαρχος, επισκέφτηκε σχολικές μονάδες, ενώ είχε επικοινωνία με όλα τα σχολεία του δήμου για να ενημερωθεί για τις ελλείψεις και τις ανάγκες των σχολείων.
Με τον ερχομό τον ορκωτών λογιστών και των δικηγόρων στο δήμο για τον έλεγχο των προηγουμένων ετών, αλλά και με την έναρξη συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής, μετά και τα πρώτα δείγματα που έδειξε η δημοτική αρχή, θέλουμε να πιστεύουμε πως μια ακτίνα ελπίδας αρχίζει να διαφαίνεται στο πολυπαθή δήμο Αγράφων. ΙΔΩΜΕΝ.