Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Σε ρυθμούς λεβέντικους – Ελληνικούς


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Τέχνης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου το Διήμερο 25 και 26 Ιουνίου 2010.
Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου. Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε χορούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος, όπως από τη Θεσσαλία, Μακεδονία, Αιγαίο και Αν. Ρωμυλία.
Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν χοροί της Μακεδονίας από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζιών του Δήμου Αξιούπολης Νομού Κιλκίς και από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλάδικου Δήμου Αλυκών Ζακύνθου "Ο Ερωτόκριτος".
Το φεστιβάλ έκλεισε με τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Αναστάσιου Ηλιόπουλου. Άπαντες έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, για το 3ου φεστιβάλ, μια εκδήλωση, που όλα δείχνουν ότι πάει να γίνει θεσμός.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον ακούραστο Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο αλλά και σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας, που γίνεται από ανθρώπους που δίνουν ξεχωριστό αγώνα για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, σε πολύ δύσκολες εποχές....