Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Προσκύνημα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων στην Θεσσαλονίκη


Ετεροδημότες Ευρυτάνες που διαμένουν στην πανέμορφη Νύφη του Θερμαϊκού, παρέα με Ευρυτάνες από την γενέτειρα που μετέβησαν στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, παραμονή της εορτής των Αγίων Αποστόλων, παραβρέθηκαν ως ευλαβείς προσκυνητές στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. των Δώδεκα Αποστόλων στην Περιστερά Θεσσαλονίκης, όπου είχαν την ευκαιρία να προσκηνύσουν αλλά και να πάρουν την ευχή από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Παντελίδη, που υπηρετεί τον συγκεκριμένο Ναό.
Ως γνωστόν ο π. Ιάκωβος Παντελίδης, επί πολλά χρόνια υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, τόσο ως εφημέριος στον Ι.Ν. Παναγίας Καρπενησίου, όσο και ως εκπαιδευτικός και Δ/ντης στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Καρπενησίου.
Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπου με πολλή αγάπη και φροντίδα ανήγειρε και τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό τον αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους.
Κοντά στον π. Ιάκωβο και στους αδελφούς Ευρυτάνες της συμπρωτεύουσας, βρέθηκαν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Σιαξαμπάνης, οι γιοι του μακαριστού πατρός Γεωργίου Ζαλοκώστα και άλλοι Ευρυτάνες.