Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 418

* «Ο αγώνας θα είναι πολιτισμένος, πολιτικός και νικηφόρος. Έχω τη γνώση και την εμπειρία να αντιμετωπίσω τα σύνθετα προβλήματα της Περιφέρειας, με όραμα, αλληλεγγύη και πολλή δουλειά. Οι δυνατότητες που μας δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, με αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες, θα μας επιτρέψει, με συλλογική δουλειά, να κάνουμε την Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης. Τα εργαλεία, η γνώση και η εμπειρία υπάρχουν, έτσι ώστε, με την εντολή της κοινωνίας των πολιτών, να υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Κλέαρχος Περγαντάς, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Όσοι γνωρίζουν τον Νομάρχη, θα συμφωνήσουν ότι πράγματι θα διεξαχθεί από την πλευρά του, ένας πραγματικά πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και όπως όλα δείχνουν θα είναι και νικηφόρος. Το αν θα γίνει όμως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Νομάρχα μου, πρότυπο ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί κάμποσο χρόνο…

* «Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κλέαρχου Περγαντά, διότι πιστεύω ότι ο προεκλογικός αγώνας, θα διεξαχθεί κατά βάση με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και θα είναι έντιμος, αφού με τον φίλο Κλέαρχο μας συνδέουν κοινοί αγώνες για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μια πολύ καλή συναδελφική σχέση. Πέραν αυτού θεωρώ ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την επομένη των εκλογών η συνεργασία μας θα είναι αρμονική, καλόπιστη, χωρίς ακρότητες, με επιχειρήματα και προτάσεις που θα βοηθήσουν τη Στερεά να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τους πολίτες της σε ένα καλύτερο αύριο. Τον καλωσορίζω στον αγώνα...» Λόγια σοβαρά που εκφράζουν πολιτικό πολιτισμό από έναν επίσης κορυφαίο αυτοδιηκητικό άνδρα με μεγάλο και σημαντικό έργο στο γειτονικό Νομό Φθιώτιδας.

* Θάχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον η μονομαχία Περγαντά – Χειμάρα στην Περιφέρεια Στερεάς. Πολλοί ήδη κάνουν λόγο για ντέρμπυ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

*Ωστόσο όμως και απ΄ ότι λένε ακόμη και μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι Περιφέρειες που ελπίζουν να κερδίσουν στη Ν.Δ. είναι 4 άντε το πολύ 5 και φυσικά μέσα σ' αυτές δεν είναι η Στερεά Ελλάδα Σύμφωνα λοιπόν με την Ν.Δ θεωρούν σίγουρη την επικράτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία, του νυν νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στην Πελοπόννησο του Γιώργου Δάκη στην Δυτική Μακεδονία και του Σπύρου Σπύρου στην Περιφέρεια Ιoνίων Νήσων.

*Ανάλογη «μονομαχία» αναμένεται και στον Δήμο Καρπενησίου μεταξύ Καραμπά - Μπακογιάννη. Εδώ μιλάμε για μεγάλη μάχη ψηλών μέσα στην ρακέτα, όπου συνήθως κρίνονται και τα περισσότερα παιχνίδια, όταν οι ομάδες παίζουν μαντουμαν... Όλα αυτά βέβαια αν βγει τελικά αυτό το δίδυμο, γιατί αν προκύψει άλλη «μονομαχία» μόνο τέτοια δεν θα είναι…

* Χωρίς κανένα επίσημο κομματικό όργανο πραγματοποιήθηκαν οι δυο συναντήσεις των αυτοδιοικητικών της περιφέρειας του νέου Δήμου Αγράφων για να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Στην 1η συνάντηση εμμέσως πλην σαφώς αυτοπροτάθηκε ο Δ.Σ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και στην 2η προέκυψαν 6 υποψήφιοι για τον Δημαρχιακό θώκο. Όπως μου είπε κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, που δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν αποκλείεται και 3η συνάντηση εντός της εβδομάδας. Αυτά κάνουν στο ΠΑΣΟΚ και μετά λένε τι έχουν τα έρμα …

*Η Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από πρόταση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, αποφάσισε ομόφωνα να «υιοθετήσει» τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Με βάση λοιπόν την πρόταση του κ. Πετσάλνικου η Βουλή των Ελλήνων θα ενισχύει κατ΄ έτος οικονομικά από τον προϋπολογισμό της τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό ετησίως καθορίζεται στις 18.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Κερασοβίτη Ανδρέα Δερμάρη, που σκοτώθηκε στα Μεγάρα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο του , τύπου Απάτσι, στη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Πάχης.

* Στο 1,3 ευρώ το λίτρο θα φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης αν υιοθετηθούν οι προτάσεις για εξίσωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης, αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Η ΟΒΕ θεωρεί «απαράδεκτη» μια τέτοια κίνηση καθώς, όπως αναφέρει, «θα συρρικνωθεί παραπέρα το ήδη μειωμένο οικογενειακό εισόδημα, η κατανάλωση θα πέσει, η αγορά θα υποστεί νέα καθίζηση και η ανεργία στον κλάδο θα αυξηθεί»
Πέρσι, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν προς 0,65 ευρώ το λίτρο. Με τα νέα ρύθμιση, φέτος θα πωλείται σχεδόν στη διπλή τιμή, καθώς το πετρέλαιο κίνησης είναι περίπου στο 1,2 ευρώ το λίτρο). Αυτό θα επιβαρύνει μία οικογένεια με επιπλέον 1.500 ευρώ το χρόνο, θα αυξήσει ωστόσο ... Μήπως θα πρέπει στην Κυβέρνηση να καταλάβουν ότι η κατάσταση δυσκολεύει πολύ και όλο αυτό το στρίμωγμα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα;