Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα των ψηφοδελτίων

Στον Συνδυασμό του Τάτση μετακινούνται τα περισσότερα στελέχη του Τσιαμάκη

Κορυφώνονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την δημαρχία στους δυο Δήμους της Ευρυτανίας. Τέσσερις μόλις μέρες πριν κατατεθούν οι Συνδυασμοί εντείνεται η κινητικότητα των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι τρέχουν να κερδίσουν χρόνο και, ταυτόχρονα τους καλύτερους υποψηφίους, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν άτομα που θα τους φέρουν ψήφους, αλλά και θα είναι σε θέση να προσφέρουν σημαντικά στο έργο των αυριανών δημοτικών αρχών. Στα πλαίσια της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης που τόσα χρόνια κάνουμε, στο σημερινό μας φύλλο θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τις διεργασίες αυτές, ξεκινώντας από το Δήμο Καρπενησίου, επικεντρώνοντας στους βασικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Παρότι υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν μία παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου, διευρυμένου Δήμου Καρπενησίου, η προεκλογική μάχη θα δοθεί ουσιαστικά μεταξύ των δύο υποψηφίων που θεωρούνται επικρατέστεροι: του σημερινού Αντιδημάρχου Βαγγέλη Καρφή και του Κώστα Μπακογιάννη.
Το ψηφοδέλτιο Καρφή
Πιο συγκεκριμένα, στο «στρατόπεδο» του Βαγγέλη Καρφή σταθεροί παραμένουν, οι σημερινοί Δήμαρχοι Ποταμιάς Γιάννης Ίβρος, Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, Φουρνάς Ηλίας Παπουτσόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαροϊδάμης και Κώστας Καρβέλης, η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ Μαρία Πάζιου, οι Δ.Σ Νίκος Μπούρας, Κώστας Αναγνωστάκης, Κώστας Σταυρόπουλος, ο Θύμιος Ραυτογιάννης, ο Νίκος Ρεσίτης όπως και στελέχη της παράταξης του νυν Δημάρχου Βασίλη Καραμπά.
Το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη
Στο «στρατόπεδο» του Κώστα Μπακογιάννη θα δούμε, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα με αυτοδιοικητική πείρα, όπως είναι ο Δήμαρχος Προυσού Θανάσης Φέγγος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κώστας Χονδρός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λιάπης, η επίτιμος Δικαστής Ελευθερία Φραγκάκη – Σταυροπούλου, ο Νίκος Σουλιώτης, ο Φίλιππος Καλλιάνης ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Νίκου Κατσιάρη από το Κρίκελλο, της Γεωργίας Γκαρίλα από Φουρνά, του Ηλία Καλτσή από τον Κλειτσό, του Γιώργου Σακκά, πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας και του Βαγγέλη Τάσιου από τον Δήμο Κτημενίων.
Ακόμη στον Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» του Κώστα Μπακογιάννη θα συμμετάσχουν νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία, όπως οι κ.κ. Αρετή Σαΐτη, Νίκος Λιάπης, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Σαξώνης, Βασιλική Μπούρα, Κλεομένης Λάππας, Άρης Τασιός.
Τέλος στο συνδυασμό Μπακογιάννη θα μετέχουν, κατά πληροφορίες, και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον χώρο της συντηρητικής παράταξης όπως οι κ.κ. Γιώργος Παχής, Γιάννης Στραβομύτης, Βαγγέλης Σκαλτσούνης, ο Δημήτρης Βονόρτας, Κώστας Μαραγούσιας και Χριστόφορος Σιταράς Τα ονόματα που αναφέρουμε, μαζί με άλλα φυσικά, θα επιβεβαιωθούν το ερχόμενο Σάββατο 16 Οκτωβρίου, καθώς θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα μετέχουν στα κεντρικά ψηφοδέλτια των δύο συνδυασμών.
Στον Δήμο Αγράφων
Στον Δήμο Αγράφων η κατάσταση φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη. Εδώ μετά την αποχώρηση Τσιαμάκη είχαμε μεγάλες αλλαγές στους αρχικούς σχεδιασμούς και των δυο υποψηφίων.
Στον Συνδυασμό Τάτση
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Τάτση είναι έτοιμο ή αν θέλετε σχεδόν έτοιμο καθώς αναμένεται η τελική απάντηση 2 μόνο προσώπων για την συμμετοχή τους η μη στον Συνδυασμό.
Μέχρι στιγμής έχουν «κλείσει» οι κ.κ. η Ν.Σ Όλγα Διώτη, οι Δ.Σ. Φραγκίστας Κώστας Λαθύρης, Γιάννης Γαλατάς, ο Γ. Πάζιος, ο Κώστας Ράπτης, ο Δ. Βηλαέτης, ο Ν. Φούκας, ο Γιάννης Γούλας, ο Δημήτρης Μακρής, Απ. Λάππας, Χρήστος Ζαρμακούπης, Ανδρέας Ζαρμακούπης, Χρήστος Δημητρόπουλος, Άγγελος Γιαννόπουλος, ενώ πολύ κοντά στο να πει το ναι στον κ. Τάτση είναι ο νυν Αντιδήμαρχος Αγράφων Θύμιος Μιχόπουλος και ο Παναγιώτης Κουτρουμάνος. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο νυν Δήμαρχος Ασπροποτάμου Χρήστος Τριαντάφυλλος δεν θα συμμετάσχει σε κανένα Συνδυασμό, όπως και οι κ.κ. Βασίλης Κολοκώτσιος και Στέλιος Δημητρόπουλος, ενώ φαίνεται να απομακρύνεται ο Γιατρός Γιώργος Τόλης.
Στον Συνδυασμό Μπαμπαλή
Εδώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Συνδυασμός δεν έχει κλείσει ακόμη. Ωστόσο από το στενό περιβάλλον του υποψ. Δημάρχου λέγεται ότι ο κορμός είναι έτοιμος και αναμένονται 3-4 ακόμη κινήσεις για να συγκροτηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με προοπτική νίκης. Από τους «Τσαμακικούς», στον Συνδυασμό του κ. Μπαμπαλή μάλλον μετακινούνται οι κ.κ. Δημήτρης Τσιαμπόκαλος, Στέφανος, Τσιαμάκης, Απ. Παπαθανάσης, Σωτήρης Ντόκας και Παναγιώτης Κωστής. Στο Δήμο Ασπροποτάμου δυνατή έχει χαρακτηριστεί η συμμετοχή του κ. Τσιάμη, ανιψιού του Γιατρού, όπως και στον Δήμο Βίνιανης του νυν Δημάρχου Νίκου Γεωργίου. Στο ίδιο Δήμο κλεισμένοι φαίνονται και οι Δ.Σ. Βασίλης Κολλημένος και Κ. Μακρής. Ο νυν Δ.Σ. Απεραντίων Θοδωρής Κατσιάδας, όπως όλα δείχνουν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπαμπαλή, όπως και ο νυν Αντιδήμαρχος Φραγκίστας Γιάννης Γαλανός.
Οι διεργασίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται και μέχρι το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου αναμένονται ακόμη πολλές κινήσεις σε όλα τα στρατόπεδα. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται και το Μπρα ντε φερ της τελευταίας στιγμής μεταξύ των υποψηφίων για να εντάξουν στο δυναμικό τους ισχυρά στελέχη που διαθέτουν μεγάλες δεξαμενές ψήφων.
Όλα τα ονόματα των Συνδυασμών στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.evrytanikospalmos.blogspot.com την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με ρεπορτάζ και παραλειπόμενα της τελευταίας στιγμής.