Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τιμήθηκαν τα νιάτα και η παράδοση...

 Τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου αλλά και όλους τους Κρεντιώτες που υπηρέτησαν την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τίμησε η Ενορία Κρέντης σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Σε μια λιτή και πολύ όμορφα διοργανωμένη εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού, το Εκκλ. Συμβούλιο Κρέντης, παρουσία δεκάδων ενοριτών και κυρίως ομογενών Κρεντιωτών που διαμένουν στην Αμερική, δώρισε στα 23 παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου από 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ τίμησε και 8 Κρεντιώτες, παραδοσιακούς μουσικούς, για την μακρόχρονη προσφορά τους στο χώρο αυτό.
Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν ο ακούραστος ερμηνευτής δημοτικών τραγουδιών Γιάννης Στ. Μάκκας, ο σολίστας του βιολιού Παναγιώτης Ρούμπος, ο εξαίσιος κλαρινίστας Κώστας Κούρος, ο Κώστας Λεπενιώτης, ο Δημήτρης Λάππας, ο Αθανάσιος Ντάλλας, ο Δημήτρης Λεπενιώτης και ο Ηλίας Σούλιος.
Κατά την διάρκεια της ωραίας αυτής γιορτής, το Εκκλ. Συμβούλιο απένειμε ξεχωριστές τιμές, σε 4 Κρεντιώτες, στον κ. Γιάννη Ντάλλα, Άρχοντα Δικαιοφύλακα του Πατριαρχείου Κων/λεως, για την στήριξη του Κατηχητικού Σχολείου καθώς και στους αδελφούς Παναγιώτη Κλ. Μάκκα, Θεόφιλο Μάκκα και Γιάννη Μάκκα, που διαπρέπουν επιχειρηματικά στην Αμερική, για την διαχρονική προσφορά τους στη γενέτειρα, στο Κατηχητικό Σχολείο και κυρίως στο έργο της Ενορίας. Επίσης τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στο γνωστό Κρεντιώτη Τραπεζίτη Χαραλάμπη Μάκκα, που είναι εκ των σημαντικότερων δωρητών της Ενορίας και χορηγός του υπό ανέγερση Πνευματικού Κέντρου.  
Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή, το Εκκλ. Συμβούλιο τίμησε τον καθηγητή Μουσικής Τάσο Ηλιόπουλο, για το τεράστιο έργο που προσφέρει στην Μητρόπολή μας και στον τόπο μας γενικότερα, καθώς και τον π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο για την κοινωνική του δράση μέσα από το Κέντρο Πρόληψης ΑΛΚΥΟΝΗ, στο οποίο είναι Πρόεδρος, αλλά και για την εν γένει ιερατική του διακονία ως άξιος εργάτης του Ευαγγελίου του Κυρίου μας.
Από την πλευρά τους, τιμητική πλακέτα απένειμαν στον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων και εφημέριο του χωριού, οι ομογενείς και οι φίλοι της Κρέντης, για το έργο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια στην Ενορία της Κρέντης και ειδικότερα στην νεολαία του χωριού.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης αυτής ήταν ο γνωστός εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Μήτσιος, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό με τον εμπεριστατωμένο λόγο του για τους νέους και την χρήση των ηλεκτρονικών πολυμέσων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στους ομογενείς και στην προσφορά τους στην γενέτειρα.
Στην ευλογημένη αυτή σύναξη, παραβρέθηκαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΑΛΚΥΟΝΗ, καθώς και η ψυχολόγος κ. Σιλβιστοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Κέντρο και στην προσφορά του στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά του Κατηχητικού, να τραγουδούν πολύ όμορφα χριστιανικά τραγούδια, με την συνοδεία αρμονίου από τον κ. Ηλιόπουλο και έκλεισε με τους τιμώμενους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ένα αξέχαστο μουσικό πρόγραμμα που εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο εφημέριος Κερασοχωρίου π. Βασίλειος Βλάχος, ο διάκονος, π. Νικόλαος Ριζογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημήτρης Βούρτσας, Κώστας Μάκκας, η επίσης Δημοτική Σύμβουλος και Γενικής Γραμματέας του ΑΛΚΥΟΝΗ Βάσω Φεγγούλη, ο Πρόεδρος του Κερασοχωρίου Ταξιάρχης Πλατής, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Κρέντης Χρυσόστομος Μάκκας, η Πρόεδρος των Νέων Κρέντης Σταυρούλα Μάκκα και στο σύνολό τους οι χωριανοί που κατέκλυσαν την πλατεία του χωριού.