Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Βαλαώρας


Την παραίτησή του υπέβαλε σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο Βελαώρας, μετά τη συνεχή και πλήρη αδιαφορία του Δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση για τα προβλήματα του χωριού, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Ο Πρόεδρος  Θωμιάς Κώστιας και τα μέλη Ανδρέας Κονδύλης και Μάρκος Κουτσοκώστας, συνυπογράφουν την επιστολή παραίτησης, αναφέροντας ότι η απόφασή τους αυτή είναι οριστική και αμετάκλητη.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κώτσια, μας ενημέρωσε ότι η επιστολή – παραίτησή τους στάλθηκε με fax τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, στο Δημαρχείο, ενώ την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον ίδιο τον Δήμαρχο, με τον οποίον αν και είχαν μια ουσιαστική και πολιτισμένη συζήτηση, όπως μας δήλωσε ο κ. Κώτσιας, εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθούν.
Από το γραφείο του Δημάρχου Αγράφων, μας ενημέρωσαν ότι δεν παρέλαβαν καμία επιστολή παραίτησής
Η επιστολή – παραίτηση των τριών ανδρών έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΛΑΩΡΑΣ
ΠΡΟΣ
Δήμαρχο Αγράφων
Κ. Τάτση Δμήτριο
Κερασοχώρι

κ. Δήμαρχε,
Δια της παρούσης επιστολής μας, την οποία συναποφασίσαμε, συντάξαμε και υπογράφουμε τόσον εγώ, ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βαλαώρας, όσο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό τους προβληματισμούς και την ανησυχία μας για τη λειτουργία του Δήμου Αγράφων, αλλά ταυτόχρονα και πολύ περισσότερο, την απόφασή μας, η οποία είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και διατυπώνεται στο τέλος του παρόντος κειμένου.
Πριν πάρουμε στα χέρια μας χαρτί και μολύβι, για να σου απευθύνουμε αυτή την επιστολή μας, σκεφτήκαμε βαθειά, με σωφροσύνη, υπευθυνότητα, συνεκτιμώντας γεγονότα από το 1998 και εντεύθεν, που ιδρύθηκε ο Δήμος Απεραντίων και εξελέγης για πρώτη φορά Δήμαρχος.
Έχουμε γερή και καθαρή μνήμη και οι τρεις και ενθυμούμαστε ότι το 1998 δήμαρχος στο Δήμο Απεραντίων εκλέχτηκες με την παντοδύναμη στήριξη των κάτω χωριών, δηλαδή Τοπόλιανα – Βαλαώρα – Σιβίστα και Χρύσοβα και προπαντός από τη Βαλαώρα, η οποία είναι κεφαλοχώρι με αρκετούς κατοίκους, αλλά και ψηφοφόρους, οι οποίοι σε τίμησαν και σε στήριξαν τρεις (3) συνεχόμενες τετραετίες.
Όμως, εσύ αντί αυτού, έδειξες σε όλο της το μεγαλείο αγνωμοσύνη και αχαριστία, αγνοώντας τα τοπικά μας προβλήματα χωρίς να καταβάλεις την παραμικρή προσπάθεια να κάνεις κάτι, το οποίο θα μπορούσε έστω και ελάχιστα αναπτυξιακό χαρακτήρα.
-          Πασπάλισες την Άνω Βαλαώρα με μια πρόχειρη άσφαλτο, η οποία ρίχτηκε (χωρίς μελέτη, δημοπρασία και επίβλεψη) προεκλογικά για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.
-          Το γήπεδο το Εγκατέλειψες μισό και ανέσωστο και σήμερα αποτελεί ξαπλώστρα για τις αγελάδες του χωριού μας.
-          Χρεώθηκε ο Δήμος (Τότε Απεραντίων) και για τα δύο αυτά, αλλά και για διάφορα άλλα μικροέργα, αρκετά και χωρίς διαφάνεια και πιθανών ακόμη να μην έχουν πλήρως ξεχρεωθεί από τα βερεσέδια. Αυτά όλα είχαν ως αποτέλεσμα ο δήμος να λειτουργεί σαν μπακάλικο και όχι όπως ταιριάζει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ένας παντογνώστης, ένας αποφασίζει, ένας εκτελεί κτλ, χωρίς να παίρνει γνώμη και θέση από τους άλλους…
Παρά ταύτα, τώρα που έγινε ο Καλλικράτης και σμίξαμε πέντε δήμοι σε έναν, (δηλαδή το σημερινό Δήμο Αγράφων) μας παρακάλεσες να συμμετάσχουμε στο ψηφοδέλτιο σου, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης και σωστού τρόπου διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου.
Δυστυχώς, όμως, το κακό συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, διότι ο λύκος τρίχα αλλάζει τη γνώμη όχι…
Από τις εκλογές του 2010 πέρασαν σχεδόν δύο (2) χρόνια, αλλά εσύ συνεχίζεις να αγνοείς εντελώς τη Βαλαώρα και το τοπικό της συμβούλιο, το οποίο δικαιούται να έχει γνώμη, θέση και άποψη για την επίλυση των τοπικών του προβλημάτων.
Στην πλήρη αδιαφορία σου για εμάς, σου γνωρίζουμε σήμερα ότι μέχρι εδώ ήταν η ανοχή και η αντοχή μας.
Σεβόμενοι τους συγχωριανούς μας, οι οποίοι μας τίμησαν και μας στήριξαν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, σου ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ότι ομαδικά παραιτούμεθα ως τοπικό συμβούλιο Βαλαώρας με την επιφύλαξη, για να μην μακρηγορούμε στο γραπτό λόγο και κουράζουμε τους αναγνώστες, ότι θα εξηγήσουμε πιο πολλά στο χωριό μας με προσωπική και προφορική επικοινωνία.

Ο Πρόεδρος                   
Κώτσιας Θεόδωρος 

Τα μέλη
Κονδύλης Ανδρέας
Κουτσοκώστας Μάρκος