Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Βοιωτίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 3-1 Στάθηκαν καλά αλλά έχασαν


Κερδίζοντας τις εντυπώσεις οι νέοι της Ευρυτανίας στάθηκαν αξιοπρεπώς και ηττήθηκαν με 3-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Βοιωτίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 6/2 στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων Good League ΟΠΑΠ του 6ου ομίλου. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι και έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων.

Οι γηπεδούχος ομάδα του Βαγγέλη Λέντα και του Βαγγέλη Πούλου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση έκαμψε την αντίσταση της αδύναμης Ευρυτανίας. Σημαντικό ήταν τα δυο γκολ, που προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ του Σύρμου και του Αποστολόπουλου και σημειώθηκαν μέσα σε ένα 4λεπτο. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έριξαν απόδοση και παίζοντας με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο 4ο γκολ.
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε μια πιο δυνατή ομάδα και διεκδίκησαν ότι καλύτερο μπορούσαν από το ματς. Είχαν αρκετά καλή αμυντική λειτουργία και περιόρισαν τον αντίπαλο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Δέχτηκαν δυο γκολ από εκτελέσεις φάουλ, όμως στην επανάληψη ο Γιώργος Πλεξίδας με ωραίο τέρμα μείωσε στο τελικό 3-1 και πέτυχε το πρώτο γκολ της ΕΠΣΕ στην διοργάνωση. Στα τελευταία λεπτά η αποβολή του κεντρικού αμυντικού Πάνου Αντωνίου αποσυντόνισε την αμυντική λειτουργία και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η αήττητη ΕΠΣ Βοιωτίας συνεχίζει να συγκατοικεί στην κορυφή μαζί με την Φθιώτιδα, έχοντας 10 βαθμούς. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας παραμένει στην τελευταία 3η θέση μαζί με την Φωκίδα έχοντας 1 βαθμό. Η Ευρυτανία υποδέχεται στο Καρπενήσι την ερχόμενη (5η) αγωνιστική της ΕΠΣ Φωκίδας σε μια αναμέτρηση, που θα κρίνει την μάχη της ουράς και την άτυπη 3η θέση. Στο άλλο ματς η Βοιωτία υποδέχεται την Φθιώτιδα και θα επιδιώξει να κατακτήσει την πρωτιά.
Τίμησαν Βασηλιά
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης των νέων η τοπική ΕΠΣ Βοιωτίας τίμησε τον 76χρονο παράγοντα της ΕΠΣΒ Νίκο Βασηλιά για την προσφορά του στο άθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Βοιωτίας που την υπογράφει ο γενικός γραμματέας της ένωσης Κώστας Νίκας αναφέρει τα εξής: «Σήμερα βραβεύτηκε ο άνθρωπος μας για την 30χρονη προσφορά του στην ΕΠΣ Βοιωτίας, αλλά και στις Μικτές ομάδες, ένας ακούραστος συνεργάτης παρότι 76 ετών. Η αρχοντιά του, η άψογη συμπεριφορά του, το ήθος του είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Νικόλαο Βασηλιά. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο Βοιωτικό ποδόσφαιρο.»
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Σουτ του Σύρμου από καλή θέση μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ από το δεξί παραθυράκι της Ευρυτανίας.
22΄: Σουτ του Αποστολόπουλου από πλάγια δεξιά χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
26΄: Ο Σύρμος με απευθείας χτύπημα φάουλ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ (1-0).
30΄: Ο Αποστολόπουλος με νέα εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιόγιου και πραγματοποίησε το 2-0.
38΄: Μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Γιόγιος.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
64΄: Σουτ του Στοιχειού από καλή θέση κατέληξε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων για το 3-0.
66΄: Μακρινό σουτ του Αθανασόπουλου μπλόκαρε ο γκολκίπερ Καρανάσος.
70΄: Κοντινό πλασέ του Στοιχειού απέκρουσε δύσκολα την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή ο Γιόγιος.
77΄: Ο Σιταράς σέντραρε από αριστερά στον ξεμαρκάριστο Πλεξίδα, που με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων ,μειώνοντας στο τελικό 3-1.
80΄: Ο Αντωνίου αντίκρισε 2η κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Στοιχειό και αποβλήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με 10.
88΄: Σουτ του Στοιχειού από τα όρια της περιοχής απέκρουσε όμορφα ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
90΄: Κοντινό πλασέ του Στοιχειού απέκρουσε ο τερματοφύλακας Γιόγιος.
Συνθέσεις Ομάδων
Βοιωτία (Βαγγέλης Λέντας & Βαγγέλης Πούλος): Καρανάσος, Σπάρος, Παπαναστασίου, Ντελής, Δάβρης, Γεωργαντάς(69΄ Σπηλιώτης), Μαγγόγιας, Βασιλείου(65΄ Κόλλιας), Στοιχειός, Αποστολόπουλος, Σύρμος(73΄ Κοτσίκορος)
Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Σιταράς, Γενιτσαρόπουλος, Αντωνίου, Ζαχαρόπουλος, Τσάκνης(58΄ Καρατσίκης), Αθανασόπουλος, Κοτρώνης, Ντάλλας(53΄ Πλεξίδας), Χρυσαφόπουλος, Φούκας(65΄ Λάππας)
Διαιτητής : Δημήτρης Ψυχούλας (ΣΔΠ Εύβοιας), 1ος Βοηθός: Γιώργος Τσάκος (ΣΔΠ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Περιβολάρης (ΣΔΠ Εύβοιας)