Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Σύλλογος Καλλιακούδας Παρουσίαση πρακτικών ημερίδας - κοπή πίτας

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, που κατέκλυσαν αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, (ξενοδοχείο ΗΝΙΟΧΟΣ στην Ομόνοια), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φλεβάρη 2013 η Γενική Συνέλευση και η εκδήλωση για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ.
Η Γενική Συνέλευση άρχισε στις 11:00 π.μ. με  τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο να αναφέρει τις πολλαπλές δραστηριότητες του Συλλόγου το 2012 ( χοροσυνεστίαση,  ημερίδα στη Ρωσκά για την αξιοποίηση του Πανταβρέχει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Τ.Κ. Ρωσκάς, ημέρα προσωπικής εργασίας στα Ψιανά, εκδήλωση μνήμης για τη μάχη της Καλλιακούδας σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου και άλλους φορείς της περιοχής, θρησκευτική γιορτή για την προστάτιδα του Συλλόγου Αγία Βαρβάρα, ανελλιπή έκδοση του περιοδικού Χωριάτικοι αντίλαλοι, έκδοση των πρακτικών της ημερίδας, κ.λ.π.) και τις προγραμματιζόμενες δράσεις για το 2013, που μεταξύ των άλλων είναι: χοροσυνεστίαση στις 10/3/2013, ημέρα προσωπικής εργασίας στα χωριά μας στις 17/8/2013, η εκδήλωση για τη μάχη της Καλλιακούδας στις 18/8/2013, οργάνωση γιορτής νεολαίας στο Πανταβρέχει τον Αύγουστο, ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙΑ 2013,  με τη συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου.
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η παρουσίαση του τόμου με τα πρακτικά της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσκά στις 4 Αυγούστου 2012 με θέμα ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΚΕΛΛΟΠΟ-ΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ. Στην ομιλία του ο παριστάμενος Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: « ...μακάρι να γινόντουσαν τέτοιες εκδηλώσεις και σε άλλα χωριά…». Ο κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος, επιμελητής της έκδοσης ανέφερε  «…. αν δεν εκδίδαμε τα πρακτικά η ημερίδα θα ήταν μία συγκέντρωση όπου καλά περάσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις….» Ο τόμος περιέχει όλες της ομιλίες και παρεμβάσεις της ημερίδας. Με απομαγνητοφώνηση προέκυψαν τα περισσότερα κείμενα του τόμου και κυρίως των παρεμβάσεων.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο βιβλίο του Ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιου Γιαννακόπουλου ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΩΝ, που μέσα στις εξακόσιες περίπου σελίδες του καταγράφεται η ιστορία της επανάστασης του 1821 στην Ευρυτανία και τα πρώτα χρόνια της σύστασης του νέου Ελληνικού Κράτους.
Ακολούθησε η βράβευση των πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών που κατάγονται από τα χωριά του Συλλόγου μας. Το βραβείο συνοδευόταν από το βιβλίο Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΡΟΥΜΕΛΗ του κ. Νικολάου Καρλιάμπα, προσφορά του συλλόγου Φίλων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Η εκδήλωση τελείωσε με την κοπή της βασιλόπιτας την οποία  έκοψε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος που αφιέρωσε το κομμάτι του Συλλόγου στους μόνιμους κατοίκους των χωριών μας. Το φλουρί, που συνοδευόταν από το βιβλίο ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΣΑΙΩΝ, κέρδισε ο κ. Δ.Παπαδόπουλος.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Ελένη Ζαγανιάρη, από το  Μουσειακό Κέντρο Ευρυτανίας ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Φαλλής και Γραμματέας κ. Νικόλαος Καρλιάμπας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ρωσκάς κ. Λεωνίδας Μυζήθρας και ο πρόεδρος του συλλόγου Ρωσκιωτών Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κ. Χρήστος Κρίκος.