Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά το 3ο Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου

Από το Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου ανακοινώνεται  η έναρξη του 3ου Σκακιστικού Τουρνουά Καρπενησίου την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2013 στις 6:00μμ στο Ξενοδοχείο HELLAS COUNTRY στο Μικρό Χωριό, Δήμου Καρπενησίου.

   Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις  αίθουσες του ξενοδοχείου και θα συμμετέχουν τόσο αθλητές από όλη την Ελλάδα, όσο και μικροί σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου.
  Για τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων διατίθενται η αστική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ Καρπενησίου, ενώ το Σάββατο 7/9/2013 και την Κυριακή 8/9/2013 θα πραγματοποιηθούν  επιπλέον δρομολόγια: στις 8:00π.μ. από την κεντρική πλατεία Καρπενησίου με προορισμό το Μικρό Χωριό και στις 1:00 μ.μ. από το πάρκιγκ του ξενοδοχείου προς το Καρπενήσι.
  Το Σάββατο 7/9/2013 έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων βραδιά αστροπαρατήρησης από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστροπαρατηρητών Ευρυτανίας ¨ΑΡΤΕΜΙΣ¨ στο ύψωμα του Αη Σώστη στο Παλιό Μικρό Χωριό, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 8/9/2013 θα γίνει ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο Μικρού Χωριού και ιστορική διερμηνεία του χώρου.
  Το σκακιστικό τουρνουά πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στον τόπο μας με πρωτοβουλία του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου και με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας και της ΕΣΣΚΕ, της Ένωσης Σκακιστικών Συλλόγων Κεντρικής Ελλάδας, με την εθελοντική προσφορά των μελών της διαιτητών και διοργανωτών.
  Όπως και στις προηγούμενες  επιτυχημένες διοργανώσεις του 2011 και 2012 έτσι και εφέτος διατηρούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουρνουά που είναι η απουσία χρηματικών επάθλων  και η ανοιχτή συμμετοχή με κίνητρο την αγάπη για το σκάκι. Τα έπαθλα της φετινής διοργάνωσης είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες της ζωγράφου και εικαστικού Φωτεινής Δεδούση.
  Οι δράσεις της διοργάνωσης είναι ανοιχτές στο κοινό που θέλει να γνωρίσει το σκάκι και τους φίλους του !!