Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφαλείας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα με θύμα 51χρονο ημεδαπό




Δράστης είναι ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο 34χρονος είχε πάει, μαζί με τρία ακόμη άτομα, για κυνήγι και σε καρτέρι στην ανωτέρω περιοχή, πυροβόλησε τον 51χρονο νομίζοντας πως είναι αγριόχοιρος

Κατασχέθηκαν τρία (3) κυνηγετικά όπλα  

 

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα (23-09-2013), με θύμα έναν 51χρονο ημεδαπό, σε αγροτική περιοχή της δημοτικής κοινότητας Κυρτώνης Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρεις ημεδαποί, από τους οποίους οι δύο ηλικίας 49 και 39 ετών, ενώ τα στοιχεία ταυτότητας του τρίτου διερευνώνται. Οι ανωτέρω κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 23-09-2013, ο 51χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα (σχετικό το από 24-09-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, αστυνομικοί του οποίου αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλλεξαν με μεθοδικότητα, εξιχνίασαν άμεσα την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα απογευματινές ώρες της 23-09-2013, τετραμελής ομάδα κυνηγών μετέβησαν στην ανωτέρω αγροτική περιοχή, θέση «αεροπορία», με σκοπό το κυνήγι. Ο 34χρονος χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο που του έδωσε ο 39χρονος, πυροβόλησε τον 51χρονο, ο οποίος εκείνη την ώρα περπατούσε τυχαία στην περιοχή, νομίζοντας ότι πρόκειται για αγριόχοιρο.

Ακολούθως ο 34χρονος τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, που μετέβησαν εκεί, ότι περπατώντας στην ανωτέρω τοποθεσία, βρήκε τον 51χρονο πεσμένο στο έδαφος και τραυματισμένο στην κοιλιακή χώρα στην άκρη του αγροτικού δρόμου.

Από τις έρευνες των αστυνομικών κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα, ιδιοκτησίας του 39χρονου (μεταξύ των οποίων και το όπλο του εγκλήματος), τα οποία κατείχε νόμιμα και μία φυσιγγιοθήκη με (11) φυσίγγια, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, που κατείχε παράνομα.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.