Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ... ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ

*Η Διοίκηση του Γενικού  Νοσοκομείου Καρπενησίου αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς την ΟΠΑΠ Α.Ε που, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του πρώην βουλευτή μας κ. Ηλία Καρανίκα,
παραχώρησε δωρεάν στο Νοσοκομείο μας ένα ασθενοφόρο  όχημα για τις υγειονομικές ανάγκες του δυσπρόσιτου ορεινού ανάγλυφου του Νομού μας.  Δεν ξέρω φίλε μου Γιατρέ πόσο δυσπρόσιτος και ορεινός είναι ο νομός μας, ξέρω όμως ότι περιοχή πιο δυσπρόσιτη από τα Άγραφα δεν υπάρχει και γι΄ αυτό στείλετε το ασθενοφόρο εκεί που πρέπει, γιατί θα το χρειαστούν περισσότερο.

*Καλές οι κινήσεις της αν. Δημάρχου να επισκεφτεί 3 κορυφαίους Υπουργούς στα Γραφεία τους στην Αθήνα. Αν συνδυαστούν μάλιστα και με τα ανάλογα αποτελέσματα, όπως για το Κ. Υγείας κ, για το οποίο ο Άδωνις δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσει και για το ίντερνετ που θα έχουμε όλοι στο Δήμο Αγράφων μέχρι τέλος του χρόνου, τότε οι παρεμβάσεις της νεαράς θα είναι και ουσιαστικές για τον τόπο και τους κατοίκους του.

*Με μεγάλη αγωνία περιμένουν κάποιοι την έκβαση της αυριανής δίκης, όχι τόσο για τον Δήμαρχο αλλά για την πάρτη τους. Υπομονή αδέλφια…

*Κάπου διάβασα ένα πικρόχολο σχόλιο Αλήθεια η φωτογραφία με τα παιδάκια στην καρότσα του κίτρινου αγροτικού από που είναι; Κρίμα γιατί κάποιοι σε τούτο τον τόπο δείχνουν ότι νοιάζονται μόνο για την πάρτη του και όχι για το σύνολο. Ο νοών νοείτο.

*Δύσκολος προμηνύεται ο φετινός χειμώνας για τους πρατηριούχους στο Καρπενήσι , αφού τις καθημερινές είναι σχεδόν χωρίς αντικείμενο εργασίας και με μηδενικούς τζίρους, ενώ κινούνται μέτρια τα Σαββατοκύριακα, λόγω των επισκεπτών. Μοναδική ελπίδα για αυτούς όπως και για τους πολίτες, ώστε να μην κρυώσουν πάλι φέτος, είναι το επίδομα θέρμανσης, μιας και διευρύνθηκαν οι κατηγορίες των δικαιούχων.

*Αλλάζει μορφή το «Βοήθεια στο Σπίτι» που βοηθά 500 ωφελουμένους στην Ευρυτανία και γίνεται «Κατ΄ οίκον Φροντίδα», παρέχοντας στήριξη σε 3 επιπλέον κατηγορίες κατοίκων του νομού. Πρόκειται για αναπήρους, ανασφάλιστους, συνταξιούχους και ασθενείς που νοσηλεύονται στις οικείες τους.

*Δεν ξέρω τι έχει συμβεί ακριβώς στον δήμο Καρπενησίου με την δημοτική αστυνομία, ξέρω όμως καλά ότι η ερεύνα που βρίσκεται σε εξέλιξη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για τον έλεγχο στα δικαιολογητικά πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών στην Ελλάδα, θα πει την αλήθεια όποια και αν είναι αυτή.

*Μετά από την κατάθεση ερώτησης-διαμαρτυρίας 24 βουλευτών για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε σε αναδίπλωση. Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό που φέρεται να έδωσε προσωπικά την οδηγία να εξαιρεθούν οι στάνες και τα κοτέτσια από τη φορολόγηση.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν.
Να σημειωθεί πως η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.