Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Στον εισαγγελέα οι κάτοικοι της Παλαιοκατούνας για το κλειστό νηπιαγωγείο

Με τον εισαγγελέα Ευρυτανίας συναντήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, οι γονείς του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Παλαιοκατούνας, σε μια προσπάθεια να βρουν λύση με το κλειστό, εδώ και δυο μήνες νηπιαγωγείο του χωριού τους, αφού η νηπιαγωγός έφυγε με άδεια κύησης. Όπως λένε οι γονείς, οι εκκλήσεις τους προς τον προϊστάμενο Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης δεν βρήκαν ανταπόκριση.


Την περασμένη εβδομάδα, για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία του χωριού, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην οποία συμμετείχαν γονείς και κάτοικοι της Παλαιοκατούνας, για να συζητήσουν επί του θέματος και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους, προκειμένου να βρουν λύση.
Η συνέλευση μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισε να απευθυνθεί στην δικαιοσύνη, μήπως έτσι βρεθεί λύση και επαναλειτουργήσει το Νηπιαγωγείο της Παλαιοκατούνας, αλλά και αυτά των Αγράφων και της Γρανίτσας.

ΑΝ. ΕΛ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: «Υποκρισία, 
εμπαιγμός & αδιαφορία χωρίς τέλος!»
Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μπακόλας αναφορικά με το λουκέτο στα Νηπιαγωγεία Παλαιοκατούνας, Αγράφων και Γρανίτσας και σχολιάζει την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε σχετική ερώτηση κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που κατέθεσε για λογαριασμό του ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, δηλώνοντας την ντροπή που νιώθει ο ίδιος προσωπικά για την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο για το αναφαίρετο δικαίωμα στην γνώση για όλα τα Ευρυτανόπουλα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποκρισία, εμπαιγμός και αδιαφορία χωρίς τέλος !
Ο Υπουργός της Συγκυβέρνησης απαντά με γενικόλογες αναφορές μη δίδοντας ημερομηνία αναπλήρωσης εκπαιδευτικού στο νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας.
Χάθηκαν στους αριθμούς και ξέχασαν τον άνθρωπο.
Μια κυβέρνηση βουτηγμένη σε τεχνοκράτες πλεονάζουσας κοινωνικής ανεπάρκειας.
Εμείς ως οφείλαμε χτυπήσαμε εγκαίρως το καμπανάκι στην κυβέρνηση με ερώτηση μας από 9-12-13 και ενώ το νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας έχει βάλει λουκέτο ήδη από τον Νοέμβριο του 2013 και ενώ τα Ευρυτανόπουλα δεν έχουν ανοιχτό το νηπιαγωγείο τους, οδεύουμε στον Φεβρουάριο του 2014.
Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τι απαντά; Οψόμεθα.
Προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας τόσο στην Παλαιοκατούνα όσο και στο σύνολο του Νομού Ευρυτανίας σας επισυνάπτουμε την απάντηση του Υπουργού και αφήνουμε τα συμπεράσματα στην δική σας κρίση.
Ο κος Βουλευτής Ευρυτανίας αν και απασχολημένος με την Ελληνική Δικαιοσύνη αυτή την περίοδο τι έχει ν απαντήσει για τις υποσχέσεις του ότι στις 8 Ιανουαρίου θα πήγαινε η νηπιαγωγός στην Παλαιοκατούνα; Έχασε το δρόμο;
Ίδια κατάσταση επικρατεί στα νηπιαγωγεία Αγράφων και Γρανίτσας.
Πολίτες καταδικασμένοι σε μαρασμό και εξαθλίωση Ευρυτανόπουλα καταδικασμένα στην αμάθεια, γιατί η ζωή τα έφερε σ έναν ιερό και ευλογημένο τόπο με ανύπαρκτο κράτος και πολιτικούς ανεύθυνουπεύθυνους!
Θα φανούν στις εκλογές τότε που όλα θα παρουσιαστούν καλώς καμωμένα.
Αν μια νηπιαγωγός δε μπορεί να φτάσει σε τρία νηπιαγωγεία στα μεγάλα και τα δύσκολα πως θα βρει βηματισμό αυτός ο τόπος ;
Ντρέπομαι ως Πολιτευτής του Νομού μου και ως Ευρυτάνας που αδυνατώ εκ θέσεως να παράσχω λύση άμεσα, παρόλα αυτά δε ξεχνώ τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών υπευθύνων του Νομού για το χάλι αυτό.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός, για όνομα του θεού!