Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Επεισοδιακή θα χαρακτήριζα την 1η του 2014 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων και την 1η μετά την επιστροφή του στον Δημαρχιακό θώκο, του Δημήτρη Τάτση.
Χωρίς πολλές κουβέντες φίλες και φίλοι αναγνώστες για άλλη μια φορά αποδείχτηκε στην πράξη ότι οι περισσότεροι των Δ.Σ. είναι πλέον τελειωμένοι διότι δεν έχουν να δώσουν ΤΙΠΟΤΕ στον αγραφιώτικο λαό και στον τόπο μας και το κυριότερο διότι ο λαός τους έχει ήδη απορρίψει εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Όσο για εκείνους που δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο των Αγραφιωτών, τους συμβουλεύω να το ξανασκεφτούν γιατί ο λαός γνωρίζει και δεν ξεχνά. Τώρα για εκείνους, οι οποίοι δειλά – δειλά δηλώνουν πως δεν θα είναι υποψήφιοι με οποιοδήποτε συνδυασμό, τους λέω πως κάνουν πολύ καλά, με την προϋπόθεση να την κάνουν «δια του στρίβειν» και χωρίς θόρυβο…

*Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να διεκδικήσουν στις επερχόμενες εκλογές τον Δήμο Αγράφων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω Δήμος είναι σε τραγική κατάσταση και θα χρειαστούν θυσίες και πολύς κόπος για να τα καταφέρουν. Οι κύριοι αυτοί θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν καλά ότι αν κατέβουν στον «αγώνα» έχοντας στην σύνθεσή τους, τα ίδια δοκιμασμένα πρόσωπα, που δεν πρόσφεραν ΤΙΠΟΤΕ τα 3 χρόνια ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκείνα τα πρόσωπα που έδειξαν καραμπινάτες αδυναμίες, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό «παιχνίδι», θα πρέπει να ξέρουν ότι ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη και θα τους στείλει από νωρίς σπίτια τους, όσο μακριά κι αν αυτά βρίσκονται. Για να μην έλθουν λοιπόν σε δύσκολη θέση οι αρχηγοί των Συνδυασμών, ας πάρουν τα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων που έγιναν και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πάντως ο κόσμος τους ξέρει και όταν ακούει και διαβάζει περί επιτελείων και ομάδων, γελάει με την ψυχή του.

*Το λέω αυτό φίλες και φίλοι διότι η κίνηση των νέων του Δήμου Αγράφων, που φάνηκε στον ορίζοντα, τους περισσότερους εξ΄ αυτών τους ανησύχησε και άρχισαν να «ψάχνονται». Και επ΄ αυτού πληροφορώ και συμβουλεύω τους ενδιαφερομένους να κάτσουν στ΄ αυγά τους γιατί θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Η κίνηση των νέων, που πλέον άρχισε να οργανώνεται με στρατηγικό σχεδιασμό σε όλα τα χωριά του Δήμου, έχει παρόν και μέλλον και πολύ σύντομα τη βλέπω να γίνεται ποτάμι που θα συμπαρασύρει πολλούς. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

*Πάντως προχτές κάποιοι απέκρυψαν μια μεγάλη αλήθεια στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κερασοχώρι και αυτό δεν τους τιμά καθόλου. Κανένας λοιπόν εκ των Δημοτικών Συμβούλων και φυσικά από την Δημοτική Αρχή, δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από τον Οκτώβριο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου πληρώθηκαν από τον Δήμο και κάποιοι εργολάβοι για έργα που έγιναν. Το λέω αυτό γιατί στο Δ.Σ. φάνηκε ότι ο Δήμος έχει κόψει πολλά εντάλματα, από τα οποία όμως δεν πληρώθηκε κανένας. Λάθος μέγα και όποιος έχει αντιρρήσεις ας ρωτήσει τους εργολήπτες που πήραν τα χρήματα τους και τότε θα καταλάβει πολλά και κυρίως γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα αυτό …