Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πράσινο φως για επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων στη ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας από την ΤΑΥΤΕΚΩ

Ελπίδες και μάλιστα πολλές δημιουργήθηκαν μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου της Ι.Μ. Καρπενησίου με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Δομένικο Νικόλαο.
Ως γνωστόν από το 2002 μέχρι και το 2010, στη ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας και στον ιδιόκτητο χώρο της τοπικής Εκκλησίας, εκτάσεως 12 περίπου στρεμμάτων, που ενοικιάστηκε από τη ΔΕΗ, λειτούργησαν οι Κατασκηνώσεις, σε 3 κατασκηνωτικές περιόδους τη σεζόν.

Η λειτουργία των Κατασκηνώσεων αυτών, που ανήκαν στον Οργανισμό Ασφάλισης των εργαζομένων, έδωσε ζωή στο τόπο για μια 8ετία περίπου, όμως το 2009, για άγνωστους λόγους, οι κατασκηνώσεις σταμάτησαν να λειτουργούν με αρνητικές παρενέργειες για την ευρύτερη περιοχή.
Προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι Κατασκηνώσεις αυτές και να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή, η τοπική Εκκλησία με έγγραφο της, το περασμένο καλοκαίρι, ζήτησε από τη ΔΕΗ, να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Επιχείρησης όσον αφορά το μέλλον των Κατασκηνώσεων. 
Η ΔΕΗ, όπως και άλλα 16 Ασφαλιστικά Ταμεία, με τα νέα πλέον δεδομένα του Υπουργείου Εργασίας, ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ, δηλ. στο ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, στο οποίο μεταβιβάστηκε και η λειτουργία της Κατασκήνωσης στη ΣΩΤΗΡΑ Ανατ. Φραγκίστας.
Την περασμένη λοιπόν Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Καρπενησίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ταξίδεψε στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Νικόλαο Δομένικο, με τον οποίο συζήτησε το μείζον αυτό θέμα. Στην πολύ σημαντική αυτή συνάντηση, παραβρέθηκαν Τομεάρχες της ΔΕΗ, όπως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικοφραγκιστιανών, Δικηγόρος Κώστας Κουτσούμπας.
Από την πλευρά του ΤΑΥΤΕΚΩ, δια του Πρόεδρου του εκφράστηκε η επιθυμία του Ταμείου, να επαναλειτουργήσει τις Κατασκηνώσεις και αν είναι δυνατόν και την φετινή σεζόν. Ήδη τα στελέχη του ΤΑΥΤΕΚΩ, έχουν προχωρήσει στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού επιτυχούς επαναλειτουργίας των Κατασκηνώσεων με 49 περίπου θέσεις εργασίας και δρομολογούν την άμεση εφαρμογή του. Κάποια μικροπροβλήματα που υπάρχουν, θα ξεπεραστούν σύντομα και όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές.