Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και απόλυτη γνώση της οικτρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αγράφων, μετά από έντονο προβληματισμό, συγκροτήσαμε ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με συμμετοχή καταξιωμένων συνεργατών, προκειμένου να υποβάλλουμε στην κρίση των πολιτών του Δήμου την υποψηφιότητά μας στις προσεχείς Εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Σκοπός μας είναι η οριστική ρήξη με το παρελθόν και η δημιουργία νέων προοπτικών, ικανών να καταστήσουν τον Δήμο Αγράφων απόλυτα λειτουργικό, με την εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου λειτουργίας και ανάπτυξης.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Δήμος Αγράφων, ήταν και παραμένει ο προβληματικότερος Αυτοδιοικητικός Οργανισμός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς πελαγοδρομεί σε δρόμους αβέβαιους και σε πρακτικές ατελέσφορες. Κατά την άποψή μας, η ευθύνη ανήκει στην Δημοτική Αρχή συνολικά (συμπολίτευση και αντιπολίτευση), στην ανυπαρξία υποτυπώδους – έστω – συνεργασίας, στην απουσία εποικοδομητικού προσανατολισμού, στην έλλειψη συγκεκριμένου οράματος, στην αδυναμία εφαρμογής αναπτυξιακού προγράμματος.
Ωστόσο, πρωταρχικός μας στόχος δεν είναι να εστιάσουμε την προσοχή στον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Αρμόδιος και μοναδικός κριτής επί του προκειμένου είναι ο ίδιος ο λαός των Αγράφων. Αυτός άλλωστε ο λαός θα κρίνει και τις δικές μας προθέσεις και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.
Το ζητούμενο είναι να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία. Να μην δοθεί ανάλογη συνέχεια και την επόμενη πενταετία. Τα μέχρι τούδε κακώς κείμενα, είναι αδύνατο να απαλειφθούν, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Αντί να μεμψιμοιρούμε λοιπόν για το παρελθόν, στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον.
Έχουμε σαφή προσανατολισμό, την αξιοποίηση όλων των πιθανών πηγών χρηματοδότησης, έγκαιρα, αποτελεσματικά και με πλήρη αποφασιστικότητα. Θέτουμε την Πολιτεία προ των δικών της ευθυνών επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Αγράφων έχει ιδιόμορφο χαρακτήρα, λόγω των γνωστών του ιδιαιτεροτήτων και την καλούμε να σταθεί αρωγός στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ που προτιθέμεθα να επιχειρήσουμε.
Έχουμε και τον τρόπο και τη θέληση και την ικανότητα να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο διευρυμένος Δήμος Αγράφων με τις τεράστιες ιστορικές του καταβολές, θα πρέπει επιτέλους να απολάβει αυτά που δικαιούται . Τα Άγραφα δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένουν «άγραφα» στα κιτάπια των αναπτυξιακών προσανατολισμών της χώρας μας.
Αντιθέτως μάλιστα, συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε έναν δήμο πρότυπο, με ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των πέντε Δημοτικών Διαμερισμάτων και αξιοποίηση του ασύγκριτου περιβαλλοντικού κάλλους.
Μέσα από την πρώτη αυτή ανακοίνωση του προσανατολισμού και των βασικών μας επιδιώξεων, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα. Έναν αγώνα που θα είναι επίπονος και επίμονος. Διαρκής και αξιόπιστος. Με απόλυτη διαφάνεια και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των επιμέρους ζητημάτων.
Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει αναλυτικότερη τοποθέτηση και ευρύτερη ενημέρωση καθώς θα αναπτύξουμε λεπτομερειακά τους στόχους, τις προτεραιότητες και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε την επίτευξή τους. 
Διατηρούμε ανοιχτό διάλογο και δηλώνουμε διατεθειμένοι να αφουγκραστούμε οποιαδήποτε πρόταση ή υπόδειξη που σκοπό θα έχει τη διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης, ικανής να επισπεύσει το επιθυμητό  αποτέλεσμα.

Εκ μέρους της ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ