Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣτΕ: Ορθώς επιβλήθηκε η ποινή στον Δήμαρχο Αγράφων - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ ΑΡΓΙΑ ΤΑΤΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ 3!!!

Με την υπ’ αριθμ. 915/2014 απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβούλιου της Επικρατείας απορρίπτεται η προσφυγή του Δημάρχου Αγράφων κ. Δημητρίου Τάτση, κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 26/24-5-2013 απόφασης της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, με την οποία η κ. Γερακούδη είχε επιβάλει στον κ. Τάτση την πειθαρχική ποινή της αργίας διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε δημόσια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα, δημοσίευσε την υπ’ αριθμ. 915/2014 απόφαση του Γ’ Τμήματος του, με την οποία επικυρώνει την απόφαση της κ. Γερακούδη και απορρίπτει την ένσταση του κ. Τάτση.
Συγκεκριμένα το αποφασίζει της απόφασης είναι το εξής:
«Το Δικαστήριο κρίνει ότι ο προσφεύγων υπέπεσε στο αποδοθέν σ’ αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθηκόντων από δόλο και συνεπώς ορθώς του επιβλήθη η πειθαρχική ποινή αργίας τεσσάρων μηνών, η οποία κρίνεται προσήκουσα, είναι δε απορριπτέοι και αβάσιμοι οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί του προσφεύγοντος και επομένως απορρίπτει την προσφυγή».
Η 32 σελίδων απόφαση στάλθηκε στις 7/4/2014 στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου από εκεί θα κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Με την απόφαση αυτή του ΣτΕ κλείνει ένα μελανό κεφάλαιο στην ιστορία του Δήμου Αγράφων, με τα όσα δραματικά ακολούθησαν και με τις δυσλειτουργίες που επικρατούσαν στο Δήμο και επί της ουσίας δεν κινούνταν τίποτα, ενώ ταυτοχρόνως επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που του είχαν επιρρίψει η Κλεάνθη Φουρλίγκα, ο Θύμιος Μιχόπουλος  και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής.
Πέραν αυτών αποδεικνύεται ότι τεχνηέντως λειτούργησαν και στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης της τιμωρίας, για να επωφεληθούν ένα περίπου μήνα, μέχρι της παραδόσεως του Δήμου στην Αναπληρώτρια Δήμαρχο που εξελέγη στη συνέχεια από το Δ.Σ.

Είναι λυπηρό και δείχνει έμπρακτα ότι στον Δήμο Αγράφων έγιναν πολλά παρόμοια από αυτούς που σήμερα θέλουν να ξανακυβερνήσουν τον τόπο, από αυτούς που είχαν στα χέρια τους τα ηνία του Δήμου, από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. μέχρι και τον αν΄ αυτού, οι οποίοι όπως φαίνεται ήταν πάντα επιρρεπείς στα εκ παραδρομής λάθη…