Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αύριο Παρασκευή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Καρπενησίου για τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης Έφης Χαρατσή

 Μια τραγωδία ενός περίεργου φονικού αναβιώνει από την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στην  αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου, όπου ξεκίνησε η δίκη του 40χρονου, ο οποίος στις 8 Ιουλίου 2013, έσφαξε την σύζυγο του αδελφού του, μπροστά στα μάτια του μόλις τριών ετών γιου της.
Με την απολογία του κατηγορουμένου, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, η πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης Έφης Χαρατσή.
Τραγικές φιγούρες στο δικαστήριο η χαροκαμένη μάνα και τα τρία αδέλφια της, Λουκάς, Χρύσα, Αλέξανδρος, τα οποία ανάρτησαν στο διαδίκτυο τη φωτογραφία του δολοφόνου, γράφοντας, «Αυτός είναι ο δολοφόνος της αδερφής μας! Την κατακρεούργησε μπροστά στα αθώα μάτια του μόλις 2,5 χρόνων παιδιού της. Δευτέρα 23/6/14 στο Καρπενήσι Ευρυτανίας θα καταδικάσουμε το "ανθρωπόμορφο τέρας" Ν. Π. ο οποίος μας στέρησε την κόρη, αδερφή, σύζυγο και μάνα από τα δύο της ανήλικα παιδιά. Σας περιμένουμε!!!

Ερωτικό έγκλημα η δολοφονία της Έφης; Τι είπε ο δολοφόνος στο δικαστήριο
Ο δολοφόνος Ν.Π. παραδέχθηκε την πράξη του και επανέλαβε πως δεν ήταν ο εαυτός του την στιγμή του εγκλήματος. "Δεν μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια", είπε αναφερόμενος στην οικογένεια της Έφης. "Με όλους είχα πολύ καλές σχέσεις. Ζητώ συγνώμη."
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
Η διαδικασία ξεκίνησε με ένταση καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης έφτασε το πρωί στο δικαστήριο ταυτόχρονα με δύο από τους υποψήφιους ενόρκους, που λίγο αργότερα μέσα από την κλήρωση βρέθηκαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του θύματος που θεώρησε πως η προσέλευση δεν ήταν τυχαία. Μέσω του δικηγόρου τους ζήτησαν την απομάκρυνση των δύο ενόρκων που όμως δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο, αφού από την διαδικασία δεν προέκυψε σχέση μεταξύ των ενόρκων και του δικηγόρου υπεράσπισης.
 Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μίας γυναίκας  από τη Λιβαδειά, η οποία είχε σχέση στο παρελθόν με το δράστη. Μάλιστα της επέβαλε 40 μέρες φυλάκιση, γιατί δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε.
Νωρίς το απόγευμα, η μητέρα του θύματος κατέρρευσε ενώ κατέθετε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καρπενησίου.
Με ενδιαφέρον αναμενόταν η κατάθεση του αδερφού του δράστη και συζύγου του θύματος, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τι όπλισε το χέρι του δολοφόνου. Θέλω να μάθω το γιατί απαντούσε συνεχώς στις ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων.Η πλευρά της οικογένειας της Έφης πάντως θεωρεί πως πρόκειται για ερωτικό έγκλημα.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Δημήτρης Κοκόγιαννος, ο δράστης ήταν ερωτευμένος με την Έφη. Θαύμαζε και ζήλευε την οικογένεια του αδερφού του, μια οικογένεια την οποία δεν είχε αποκτήσει.
Άλλωστε, συνέχισε ο κύριος Κακόγιαννος επικαλούμενος τον ψυχίατρο που κατέθεσε στο δικαστήριο, ακόμη και ο τρόπος που έγινε το έγκλημα, με αλλεπάλληλες μαχαιριές, σύμφωνα με την ψυχιατρική παραπέμπει σε ερωτικό πάθος.
 Μέσα από το STAR  Κεντρικής Ελλάδας η αδελφή της Έφης, Χρύσα Χαρατσή, κάλεσε την δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, προκειμένου να δικαιωθεί η οικογένεια και να αναπαυθεί η ψυχή της αδικοχαμένης κοπέλας.
Ήταν 3.00 μετά το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2013, όταν ο δράστης είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε δίπλα στου αδερφού του για να πιει καφέ. Ανυποψίαστη, η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, ο οποίος της είπε ότι πήγε επίσκεψη για καφέ. Εκεί της έκοψε την καρωτίδα και στη συνέχεια έβγαλε το παιδί από το σπίτι, κλείδωσε την πόρτα και αυτοτραυματίστηκε. Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Όταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι του αδελφού του δράστη. Άρχισε να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.
Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα: η άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 3 και 10 ετών, κειτόταν στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, ο οποίος αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Στη δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά διακόπηκε, η μητέρα του δράστη δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως εννέα μήνες δεν επισκέφτηκε τον γιο της στην φυλακή, ούτε έχει μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί το παιδί της έφτασε σε αυτή την πράξη, απάντησε: «Δεν έχω βγάλει κανένα συμπέρασμα. Δεν ξέρω, ο Θεός και η ψυχή του μόνο γνωρίζουν».