Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Χωρίς επισήμους αλλά με τις δέουσες τιμές η εκδήλωση μνήμης στη Δομνίστα

Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή, μετά την 7η Ιουνίου, γιορτάστηκε και φέτος στη Δομνίστα, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, η 72η επέτειος μνήμης της κήρυξης του Ένοπλου Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, με μια εκδήλωση λιτότερη των τελευταίων χρόνων, αλλά αληθινή κι αυθεντική που άγγιξε βαθιά τις καρδιές και τις μνήμες  των παρισταμένων.

Με τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη εκείνων οι οποίοι στις 7 Ιουνίου 1942 ξεκίνησαν την ένοπλη Αντίσταση από τη Δομνίστα και όλων των άλλων, οι οποίοι, νωρίτερα ή αργότερα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας και της συνείδησής τους και πολέμησαν σε βουνά και πόλεις τα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής, λίγο μετά τις 11 το πρωί τελέστηκε από τον πατέρα Ιωάννη Κολοβό η επιμνημόσυνη δέηση.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους:  Αθανάσιο Γ. Αναγνωστόπουλο, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Δομνίστας, Ιωάννη Δ. Σταμάτη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καρπενησίου και πρώην Δήμαρχο Δήμου Δομνίστας, Αθανάσιο Δ. Σταμάτη, Αντιπρόεδρο Πανευρυτανικής Ένωσης και Παρασκευή Ε. Σιακαβέλλα, Γραμματέα Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας.
Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε ο Φιλόλογος και Ιστορικός Αθανάσιος Δ. Σταμάτης με θέμα: «Το χρέος μας προς όσους θυσίασαν νιάτα και ζωή και υλικά αγαθά για τη χιλιάκριβη τη Λευτεριά». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε Δομνιστιάνους μαχητές της Εθνικής Αντίστασης. Τέλος, οι παριστάμενοι, αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή, έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.