Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Φίλος, που γνωρίζει καλά το περιβάλλον του βουλευτή Ευρυτανίας, μου είπε ότι δεν άρεσε στο Γιατρό το εξώδικο των αγανακτισμένων πολιτών της Ευρυτανίας. Λογικό είναι να μην άρεσε στον κ. Καρανίκα αυτή η κίνηση, όπως δεν αρέσει και στον καθένα που λαμβάνει εξώδικα για οτιδήποτε. Εδώ βέβαια μιλάμε για διαμαρτυρία του λαού που είναι μάλιστα απόλυτα δικαιολογημένη και επ΄ αυτού, το δίκιο είναι 100% στον λαό.
Δεν μας ενδιαφέρει η δικαστική πορεία του εξωδίκου, αλλά η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης μέλος της οποίας είναι ο γιατρός και εδώ ο ευρυτανικός λαός που ψήφισε δυναμικά ΚΑΡΑΝΙΚΑ, θέλει τον Βουλευτή του, να βάλει πλάτη και να διεκδικήσει γι΄ αυτόν. Γιατρέ μου καλά τα είπες προχτές στον Πρωθυπουργό, όμως η κατάσταση όπως την βλέπεις είναι πολύ δύσκολη και με λόγια, όσο καλά και αυστηρά και αν είναι δεν γίνεται τίποτε… Για να γυρίσει ο ήλιος (όπως ήταν) θέλει δουλειά πολύ.


*Επειδή το θέμα το τζιπ των Αγράφων για μας δεν τελείωσε, θέτουμε εκ νέου συγκεκριμένα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση:

Γιατί δεν γίνονταν κανονικά τα σέρβις του τζιπ σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο;

Πως είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συμπληρώσει 50.000 χλμ, να χτυπήσει «μπιέλα» δύο φορές;

Γιατί επισκεύασε αρχικά το Τζιπ το συνεργείο του ΚΟΣΜΑ Α.Ε αφού δεν ήταν αγορασμένο από την ΣΦΑΚΙΑΚΑΚΗΣ ΑΕ;

Τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη το συνεργείο;

Γίνονταν έλεγχος στο αυτοκίνητο πριν από κάθε μετακίνησή του;

Μήπως θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή στα τζιπ του Δήμου;

* Εκτός της νέας Κυβέρνησης η Ευρυτάνισα από το Συγγρέλο, Τίνα Μπιρμπίλη Η πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος είναι μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αποχωρίστηκαν τις υπουργικές τους θέσεις. Ως γνωστόν η κ. Μπιρμίλη κατάγεται από την Ευρυτανία, καθότι ο πατέρα της κ. Τριαντάφυλλος Χονδράκης, είναι από το Συγκρέλο του πρώην δήμου Ποταμιάς. Γιατί όμως η κ. Μπιρμπίλη έμεινε εκτός Κυβέρνησης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι όταν ένας Υπουργός δεν έχει καλές σχέσεις με τους Δελφίνους ενός κόμματος, συνήθως στο πρώτο ανασχηματισμό βρίσκεται εκτός νυμφώνος.

* Οι εργάτες που κόβουν τούτες τις μέρες στα χωριά μας τα χορτάρια καλό είναι να τα πετάνε στα σκουπίδια και να μην τα σκορπάνε στους δρόμους. Είναι κρίμα να βλέπεις τα σοκάκια γεμάτα χορτάρια και ατσαλιά. Ας ελεγχθούν οι εργάτες αρμοδίως, δεν είναι και τόσο δύσκολο.


* Σε χωριό της Δυτ. Ευρυτανίας, έχει παρατηρηθεί σοβαρό πρόβλημα με φρεάτιο νερού που παραμένει καιρό τώρα χαλασμένο, χωρίς κανείς να έχει δείξει ενδιαφέρον και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Το φρεάτιο λοιπόν της φωτογραφίας, έχει κυριολεκτικά χαθεί και θέλει φτιάξιμο. Ας επιληφθεί ο τοπικός Πρόεδρος η κάποιος αρμόδιος (υδραυλικός) και να τακτοποιήσει το θέμα που ταλαιπωρεί μια ολόκληρη συνοικία.

ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ερώτηση προς αυτοδιοικητικούς νυν και πρώην.

Τι σημαίνει η φράση ΚΟΥ, κάθετος ΞΟΥ δηλ Κου-Κου-Ξου!!!
 
Η λύση την Τετάρτη 29/6