Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Προϋπολογισμός "επιβίωσης" & αντοχής για το Δήμο Αγράφων

Προϋπολογισμό επιβίωσης και αντοχής, με πολύ δύσκολους στόχους, σε μια τραγική οικονομική συγκυρία, θα χαρακτηρίζαμε τον Προϋπολογισμό του 2011, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης μιλώντας στο συμβούλιο τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι πραγματικών δεδομένων και τακτοποιητικός των οικονομικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος που κληρονόμησε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Είναι εξυγιαντικός του οικονομικού ανοίγματος των προηγούμενων οφειλών (ΠΟΕ προηγούμενων ετών), καθώς ένα – ένα τα χρέη θα εξοφλούνται, αρκεί να έρθουν τα χρήματα, τα οποία όμως προς στιγμή δεν φαίνεται να κάνουν την εμφάνισή τους, από τον κρατικό κορβανά. Επίσης, ο κ. Τάτσης απάντησε και στο ερώτημα για ποιο λόγο καθυστέρησε η ψήφιση του προϋπολογισμού, λέγοντας πως αυτή οφείλονταν στην απογραφή του πληθυσμού, αλλά και στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και όλων των δεδομένων των δήμων που συνενώθηκαν.  
Την εισήγηση του προϋπολογισμού έκανε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Δημητρόπουλος,  ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες διαδικασίες σύνταξης του προϋπολογισμού, στις άσχημες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα καθώς και στην δυσχερή οικονομική θέση των διαφόρων μεγεθών που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή.
Επί του προϋπολογισμού μίλησε και ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας, αλλά και σύμβουλοι του. Ο κ. Μπαμπαλής επισήμανε πως το τεχνικό πρόγραμμα που είχε ψηφισθεί πριν λίγο καιρό, δεν καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, τα έργα που έχουν ενταχθεί είναι λίγα και επομένως καταψήφισε τον προϋπολογισμό.  Τόσο ο κ. Μπαμπαλής, όσο και οι σύμβουλοί του, καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό, με εξαίρεση την πληρωμή των υπαλλήλων, τα έξοδα κίνησης και τα έξοδα έκτακτων αναγκών, για τα οποία διαφοροποιήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Γκορόγιας.
Τελικώς, ο προϋπολογισμός ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία και εγκρίθηκε.
Να σημειωθεί δε ότι η συνεδρίαση έγινε σε έντονο κλίμα και αρκετές φορές οι τόνοι ανέβηκαν, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από όλες τις πλευρές.
«Ο προϋπολογισμός αποτυπώνεται σε μεγέθη όπως παρακάτω: