Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΤΑΜΙΑ – ΚΡΕΝΤΗ 3-2 Την πήρε το ποτάμι, την πήρε η Ποταμιά… Μεγάλη νίκη για την ομάδα του Σπύρου Κολόκα, που επικράτησε δίκαια της αγνώριστης Κρέντης, που κατρακύλησε στην 4η θέση


Την ήττα γνώρισε η Κρέντη από την μαχητική Ποταμιά, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ψυχή και πάθος σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ήταν μάλλον σε άλλο … γήπεδο.
Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, καλά διαβασμένο και με περίσσιο τσαμπουκά, μπήκε αποφασισμένο στο γήπεδο να χτυπήσει το ματς και στο τέλος δίκαια πανηγύρισε μια πέρα για πέρα καθαρή και λεβέντικη νίκη, επί της Κρέντης, που προβλημάτισε με την τραγική της αγωνιστική παρουσία.
Δυστυχώς για την ομάδα του Γ. Χρυσαφόπουλου, κάποιοι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια δεν κερδίζονται με τις φανέλες. Για να κερδίσεις έναν αντίπαλο όπως είναι  η Ποταμιά σε αυτή την χρονική περίοδο, που είναι μια ομάδα καλοδουλεμένη και ποιοτική, χρειάζεται σωστό στήσιμο και θα πρέπει να ιδρώσεις και να παλέψεις δυναμικά, αλλιώς χάνεις και δεν έχεις δικαιολογίες. Η Κρέντη, που μέχρι τώρα σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια είχε δείξει χαρακτήρα σοβαρής και πειθαρχημένης ομάδας, στο ματς με την Ποταμιά απογοήτευσε και αν δεν συνέλθει σύντομα, στη συνέχεια θα φάει και άλλες σφαλιάρες.
Όσον αφορά τώρα την διαιτησία του κ. Σταμάτη, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν άσχημη, απλά ήταν πέραν του δέοντος προστατευτική και φιλικότατη προς την πλευρά των γηπεδούχων και αυτό αποδεικνύεται από την απόφαση του ρέφερι στις καθυστερήσεις, που αντί να σφυρίξει πέναλτι που θα το σφύριζε άνετα ακόμη και ο κ. Κολόκας, έδωσε κίτρινη στον Τύμπα για θέατρο. Θέατρο έγινε όχι όμως από τον Τύμπα.!!!
Από τους μεγάλους θριαμβευτές της Ποταμιάς, που κουοτσάρισε με μαεστρία ο Σπ. Κολόκας, μεγάλη μπάλα έπαιξε ο Γιαννακόπουλος, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Σαπούνης και Θωμάς Αζακάς.
Από την Κρέντη που απογοήτευσε, διασώθηκαν ο Τύμπας, που προσπάθησε πολύ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε στο κέντρο, ο πιτσιρικάς Χρυσαφόπουλος που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ καθώς και οι αμυντικοί Ντάλας, Αρκουμάνης. 
Την επόμενη αγωνιστική η Κρέντη δοκιμάζεται πάλι εκτός έδρας με τον Άγιο Προκόπιο στην Παλιοκατούνα και η Ποταμιά παίζει επίσης εκτός έδρας με την Μυρίκη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γιαννακόπουλος έκανε την προσποίησε στο πρώτο δοκάρι και στην συνέχεια ο αρχηγός της Ποταμιάς Γιαννόπουλος εύκολα σε κενή εστία εξ επαφής με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).
19΄ : Ο Φλωράκης έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Γιαννακόπουλο, αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντάλλα Α., πλάσαρε όμως ο στόπερ Ντάλλας Ι. απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
25΄ : Σουτ του Μπαϊκούση εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Κουτούμπας.
34΄ : Ο Γούλας από δεξιά έδωσε στον Βούρτσα Ν., το σουτ που επεχείρησε από τα όρια της περιοχής κοντραρίστηκε από αμυντικό, με τον Κουτούμπα να πέφτει και να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.
39΄ : Ο Χρυσαφόπουλος από πλάγια δεξιά και μακρινή απόσταση έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» της Ποταμιάς ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μερίδιο ευθύνης φέρει και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
56΄ : Ο Αρκουμάνης έκανε την ατομική ενέργεια από την άμυνα, πάσαρε στον Βούρτσα Ν., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής με τον Κουτούμπα να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.
62΄ : Ο Γιαννόπουλος έβγαλε την κάθετη πάσα, ο ταχύτατος Γιαννακόπουλος πρόλαβε στην έξοδο τον Ντάλλα Α., τον απέφυγε και από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το 2-1.
66΄ : Ο Ζαγκότσης με μπαλιά «διαβήτη» έβγαλε τον Μαντζιούτα τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Κρέντης, όμως ο φορ της Ποταμιάς πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
74΄ : Ο Γκορόγιας κινήθηκε από αριστερά, έδωσε στον Γιαννόπουλο, ο οποίος πάσαρε στον Γιαννακόπουλο, αυτός πλάσαρε από καλή θέση με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.
75΄ : Ο Μπαϊκουσης με μπαλιά έβγαλε τον Γούλα τετ α τετ με τον Κουτούμπα, ο παίκτης της Κρέντης πλάσαρε στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 2-2.
76΄ : Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Γιαννόπουλος δεν βρήκε την μπάλα εξ επαφής και αυτή πέρασε άουτ.
78΄ : Ο Ζαγκότσης μετά από ταχύτατη επίθεση έδωσε δεξιά στον Μπούρα Σ., ο οποίος από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή με πλασέ στην δεξιά γωνία της Κρέντης πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα (3-2). Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Μεγαλοχωρίτες.
80΄ : Δυνατό σουτ του Μαντζιούτα εκτός περιοχής απέκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ ο Ντάλλας.
86΄ : Ο Γιαννακόπουλος κινήθηκε όμορφα από δεξιά σέντραρε παράλληλα με το τέρμα, ο επερχόμενος Στόκας σούταρε δυνατά, αλλά ο Ντάλλας απέκρουσε δύσκολα.
93΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πέσιμο του Τύμπα μέσα στην περιοχή από δεξιά έπειτα από μαρκάρισμα του Μπούρα Σ. Εδώ ο κ. Σταμάτης που ήταν κοντά στην φάση, κάνοντας πράξη το ρητό «ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει…», ή αν θέλετε «ο συνάδελφος τον συνάδελφο στα δύσκολα τον στηρίζει», αντί να δείξει την άσπρη βούλα, κιτρίνισε τον Τύμπα για θέατρο!!!
95΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τύμπα απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Κουτούμπας.
Συνθέσεις ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : Κουτούμπας, Μπίκας, Μπούρας Α.(71΄ Γκορόγιας Ι.), Αζακάς, Σαπούνης, Ζαγκότσης Γ., Μπούρας Σ., Κοτρώνης(46΄ Στόκας), Γιαννόπουλος, Φλωράκης(58΄ Μαντζιούτας Κ.), Γιαννακόπουλος
Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε.(87΄ λ.τρ. Φούκας), Μάκκας Ε.(83΄ λ.τρ. Τσάκνης), Αρκουμάνης, Ντάλλας Ι., Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος Κ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Τύμπας, Γούλας
Διαιτητής :  Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)