Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 14 ατόμων στο Βελούχι – Δεν κινδυνεύει κανένας

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια διάσωσης 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια, στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου της περιοχής.
Πρόκειται για τους επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι 9 εκδρομείς για 5 εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο που επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο από τα χιόνια.

Στην περιοχή επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες με χιονοθύελλα και μάλιστα μεγάλα μηχανήματα που δίνουν μάχη από το μεσημέρι δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και όταν επιστρατεύτηκε ειδικό μηχάνημα της ΔΕΗ, ούτε αυτό δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει, ενώ τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα κινδύνεψαν να αποκλεισθούν αφού η χιονοθύελλα κλείνει αμέσως τους δρόμους και όγκοι χιονιού καλύπτουν κάθε διάβαση.
Απέτυχε και η προσπάθεια να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι διασώστες της τοπικής Πυροσβεστικής, ενώ αυτή την ώρα φτάνουν στην περιοχή άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία με ειδικά μηχανήματα.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι όταν στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονταν μια ομάδα εκδρομέων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο καταφύγιο του χιονοδρομικού. Όταν ξεκίνησαν να φύγουν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι η χιονοθύελλα τους έκλεισε το δρόμο. Τότε οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο με τα μηχανήματα που διέθεταν έφτασαν κοντά τους και τους πήραν προς το χιονοδρομικό κέντρο.
Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα με τους εκδρομείς και τους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό ξεκίνησαν πάλι με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι. Αυτά όμως εγκλωβίστηκαν και έκτοτε δίνεται η μάχη για να μπορέσουν να φτάσουν κοντά τους οι διασώστες.