Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή


Σήμερα θα γίνει γνωστό το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης...
και ενώ η κυβέρνηση καλούσε τον κόσμο να μην αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες.
Ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι η συναλλαγή έγινε στις 4 Μαρτίου. Εκέινη την ημερομηνία έγιναν συνολικά πέντε κινήσεις προς το εξωτερικό οι οποίες και ελέγχονται.

"Πέντε κινήσεις υπάρχουν του ενός εκατομμυρίου αυτή την ημέρα. Είναι τριών επιχειρήσεων που είναι για επαγγελματική δραστηριότητα, ενός φυσικού προσώπου που ψάξαμε και δεν έχει σχέση, είναι γυναίκα, δεν έχει σχέση με πολιτικό πρόσωπο και μιας τράπεζας. Εάν λοιπόν είναι αυτό που λέει ο κ. Νικολούδης θα ζητήσουμε αύριο το πρωί από την τράπεζα να μας πει ποιος έκανε αυτή την κίνηση. Αν ταυτοποιείται αυτή η κίνηση με πολιτικό πρόσωπο θα έχουμε βρει το όνομα", είπε ο κ. Β. Αργύρης.

Από τη μεριά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είπε "Θέλω να κάνω μια έκκληση μέσα από το MEGA σε αυτό τον συνάδελφο. Ρε παλικάρι μου, τελείωσε το θέμα αυτό. Εάν βγει μόνος του και δώσει εξηγήσεις θα τελειώσει η ιστορία. Κάνεις λάθος συνέδελφε που δεν βγαίνεις να πεις ότι είμαι εγώ. Αν τα έχεις βγάλει νόμιμα ή και ο,τιδήποτε. Θα έχει λιγότερες συνέπειες".

Επίσης, άγνωστο παραμένει αν ο βουλευτής έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ποσό στη δήλωση πόθεν έσχες που κάνουν οι βουλευτές, αφού στην αντίθετη περίπτωση, η υπόθεση θα λάβει βεβαίως άλλες διαστάσεις.
"Έχει κυρώσεις και χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Δεν την βάζουμε εμείς την ποινή. Εμείς εντοπίζουμε την παράβαση με βάση το νόμο και το παραπέμπουμε στον εισαγγελέα εφετών, όπως κάναμε και με τον κ. Τσοχατζόπουλο", σημείωσε ο κ. Αργύρης ενώ ο κ. Γιακουμάτος εξήγησε ότι "ο νόμος λέει ότι κατάσχονται τα χρήματα και πάει με κακούργημα".

Οι βουλευτές ζητούν να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύση και θα αποκαλύψουν το όναμα του βουλευτή καθώς επικρατεί ένταση και πίεση.

"Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της νομοθετικής πρωτοβουλίας να μην κάθεται θεατής, είναι η κυβέρνηση δυο μεγάλων κομμάτων, να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία να το κάνει", ήταν η απόκριση του κ. Αργύρη.

"Είναι αδιανόητο να εκτείθενται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, εξαιτίας της συμπεριφοράς ενός πολιτικού προσώπου. Γι' αυτό και τις επόμενες ελάχιστες μέρες θα καταθέσω τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επιτρέπεται η άρση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων καθώς και η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, όταν ο πρόεδρος της Βουλής ή άλλα θεσμικά όργανα της Βουλής υποβάλλουν αίτημα σε οποιαδήποτε κρατική ή ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να παρασχεθούν πληροφορίες για την εκτέλεση των καθηκόντων και τις οικονομικές συναλλαγές υπουργών και βουλευτών. Ελπίζω ότι το ελληνικό κοινοβούλιο και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αποδεκτή την τροπολογία", υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Καστανίδης.
newsit