Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Αξίζουν πολλά μπράβο στον Εφημέριο και στα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων, για τις πρωτοβουλίες που συχνά παίρνουν, που σχετίζονται με την ενίσχυση και στήριξη πασχόντων συμπολιτών μας και όχι μόνο.
Εκείνο όμως που με εντυπωσίασε ήταν η δυναμική παρέμβαση που έκαναν στον Βουλευτή Ευρυτανίας και το διεκδικητικό τους πλάνο, για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του τόπου μας. Θέλω να πιστεύω ότι ο γιατρός, θα λάβει σοβαρά υπόψη το υπόμνημα που του κατέθεσαν και θα ενεργήσει τα δέοντα. Καλόν είναι να πει και εδώ ένα μεγάλο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ….

*Ιδιαίτερα σημαντική θεωρώ ότι είναι και η κίνηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρπενησίων αλλά και ομάδας πολιτών, όσον αφορά το δίκαιο αίτημά τους για μείωση των δημοτικών τελών. Σε μια εποχή τραγικά δύσκολη για όλα τα νοικοκυριά, θέλω να πιστεύω ότι το αρμόδιο Δημοτικό Συμβούλιο, θα δείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το μείζον αυτό ζήτημα. 

* Πάνω από χίλιοι κάτοικοι του Κορυδαλλού δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, το οποίο εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητεί από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ρεύματος μέχρι την οριστική εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει πολίτες. Ο δήμος είχε καταθέσει ομαδική προσφυγή για λογαριασμό 1.165 κατοίκων, που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε ότι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ρεύμα οι πολίτες, που είναι είτε άποροι είτε άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Παράλληλα, απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος κατά των συγκεκριμένων ατόμων, μέχρι να εκδικαστεί στις 16 Μαΐου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει η δημοτική αρχή και πολίτες κατά της ΔΕΗ. Αυτό για αρχή και έπεται συνέχεια αναλόγων αποφάσεων…

* Κάπου διάβασα ότι 2 βουλευτές της Ντόρας ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την … γειτονική Ν.Δ. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι δύο βουλευτές που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής τους, στη Ν.Δ. Η πληροφορία είναι απολύτως αξιόπιστη, και όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, μέσα στην επόμενη βδομάδα δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στο συγκριμένο επίπεδο. Ο ένας εκ των βουλευτών, άρχισε να κρατά (και ορθώς πράττει) αποστάσεις από τις επιλογές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ ο δεύτερος, δείχνει εδώ και αρκετό καιρό προβληματισμένος.