Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπές σε ΙΝ στη Σιβίστα

Συνελήφθησαν χθες (11-02-2012) το απόγευμα, στη Σιβίστα Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 36, 31 και 29 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κλοπή από Ιερό Ναό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Ειδικότερα χθες (11-02-2012) νωρίς το πρωί, στη Σιβίστα Ευρυτανίας, από κοινού οι τρεις δράστες, διέρρηξαν την είσοδο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και αφού παραβίασαν τα παγκάρια, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ περίπου, σε κέρματα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου και αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου εντόπισαν,  λίγες ώρες αργότερα, το όχημα των δραστών στο Δ.Δ. Βούλπης Αγράφων  και αφού το ακινητοποίησαν, τους συνέλαβαν.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των (138,52) ευρώ σε κέρματα.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου.