Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καρπενησιώτικοι πανηγυρισμοί στην Πόλη για την Ευρωπαϊκή κούπα του Θρύλου

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Ευρωλίγκας με 62-61 στην Κωνσταντινούπολη. Αν και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 19 πόντους διαφορά, με τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε το παιχνίδι και με καλάθι του Πρίντεζη 0,7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πήρε τη νίκη κατακτώντας το 2ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του,
μετά το 1997, όταν και πάλι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης
Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των φάιναλ φορ ανήκει στον νέο πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που έδειξε τι πάει να πει πείσμα, προσπάθεια, πίστη, αγάπη για την ομάδα του και τη χώρα του και σήκωσε το βαρύτιμο κύπελλο σε χώμα ελληνικό, όπως τραγουδούσαν οι χιλιάδες φίλαθλοί του σε όλον τον κόσμο το βράδυ της περασμένης Κυριακής.
Τη μεγάλη διαφορά των 19 πόντων, ο Ολυμπιακός άρχιζε να τη μειώνει στη τέταρτη περίοδο του αγώνα, με τα τελευταία δευτερόλεπτα να περνούν εφιαλτικά και να κάνουν και τον πιο απλό θεατή να σηκωθεί από τη θέση του. Στην εκπνοή ο Πρίντεζης μ’ έναν μοναδικό τρόπο έκανε το 62-61 στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης!
Οι πανηγυρισμοί έξαλλοι, αυτό που ζούσαν όλοι αυτοί που βρίσκονταν στο γήπεδο, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν από την τηλεόραση, ήταν απίστευτο. Ολυμπιακοί έκλαιγαν και ούρλιαζαν από τη χαρά τους, παναθηναϊκοί «έβγαλαν το καπέλο» στα «μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς και η υπόλοιπη Ευρώπη παραμιλούσε.
Μέσα στο γήπεδο, όμως, έζησαν από κοντά το θαύμα του Ολυμπιακού και «δικά μας» παιδιά, Καρπενησιώτικα. Πολλοί ήταν αυτή που βρέθηκαν στην Πόλη για να παρακολουθήσουν το τελικό του φάιναλ φορ από κοντά, όπως ο Δήμαρχος Καρπενησίου, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Σουλιώτης και ο γνωστός «γαύρος» Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και οι ειδικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Βλάχος και Βαγγελιώ Σοφρώνη.
Σχεδόν σύσσωμος ο Δήμος βρέθηκε στο φάιναλ φορ, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν στο Δήμο Καρπενησίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το μεγάλο τελικό.
Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Καρπενήσι συνέλαβε με το δικό του τρόπο στο θαύμα του Ολυμπιακού, καθώς ο μεγάλος αγώνας του Πρωταθλητή Ευρώπης ξεκίνησε από το Καρπενήσι με την καλοκαιρινή προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» που πραγματοποιήθηκε από 25 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου.