Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Βοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο γίνεται πραγματικότητα

Ο Δήμος Καρπενησίου πρωταγωνιστεί στη νέα περιβαλλοντική δράση του φυσικού μεταλλικού νερού «Αύρα» που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης.
Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αρκτούρος», η εταιρία πραγματοποίησε ένα μεγάλο διαγωνισμό μέσω Facebook, όπου δέκα περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα διεκδικούσαν την υλοποίηση μιας περιβαλλοντικής δράσης.

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ πρότειναν τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο χώρο του Κεφαλόβρυσου. Με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου αλλά και την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ και τη συμμετοχή καθηγητών, σπουδαστών αλλά και εθελοντών, το συγκεκριμένο έργο φάνηκε από την αρχή ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να υλοποιηθεί.
Μέσα από τη διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα, το Καρπενήσι αναδείχθηκε τρίτο στη συνολική κατάταξη, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας.
Η επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου Καρπενησίου λειτούργησε αποτελεσματικά, κινητοποιώντας ένα σημαντικό αριθμό δημοτών αλλά και φίλων του Καρπενησίου να ψηφίσουν. Δεδομένου δε ότι πρώτη στην κατάταξη αναδείχθηκε η Πάρνηθα και δεύτερη η Φλώρινα, περιοχές με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, η επιλογή του Δήμου Καρπενησίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί το φυσικό μεταλλικό νερό «Αύρα», τον «Αρκτούρο», το ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και όλους αυτούς που ψήφισαν το Κεφαλόβρυσο και κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία του βοτανικού κήπου.