Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Goodbye Doctor

Εκτός της πολιτικής σκηνής του τόπου μας έθεσε εαυτόν ο Γιατρός
Σε ανοιχτή επιστολή του τονίζει ότι πήρε την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου “καθότι η ψήφος και η κρίση των συμπολιτών του είναι ακόμα νωπή”.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση – βόμβα της παραίτησης του Ηλία Καρανίκα από την θέση του υποψηφίου Βουλευτή Ευρυτανίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Με ανοιχτή επιστολή που ακολουθεί ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας τονίζει ότι μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισε «να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές καθότι η ψήφος και η κρίση των συμπολιτών του είναι ακόμα νωπή». Μάλιστα όπως αναφέρει στην ίδια επιστολή, για την απόφασή του αυτή, έχει ήδη ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα τα υπεύθυνα κομματικά όργανα και τον πρόεδρο του κινήματος.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πολιτική απόφαση σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο καθότι, 25 μέρες πριν τις εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, ουσιαστικά τινάζεται στον αέρα. Έτσι μετά την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, στο ΠΑΣΟΚ, τρέχουν να βρουν το πρόσωπο εκείνο που να έχει το ειδικό πολιτικό βάρος του γιατρού, για να διεκδικήσουν την έδρα που στις εκλογές της 6ης Μαΐου ως γνωστόν κέρδισε ο Κώστας Κοντογεώργος με την Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο γιατρός πήρε αυτή την απόφαση μετά από πολύ σκέψη και αφού πρώτα ζύγισε τα πάντα γύρω από την υποψηφιότητα του, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πολύ σοβαρά υπόψη και τα μηνύματα που έλαβε όλες αυτές τις μέρες. Βέβαια σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξαν και όσα έφτασαν στ΄ αυτιά του, ότι αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία. Αυτό εξόργισε τον Γιατρό και ήταν ένας ακόμη λόγος για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να οδηγηθεί έτσι στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, μια απόφαση πάντως που θα την κρίνει καλύτερα ο ιστορικός του μέλλοντος.
Τώρα όσον αφορά, ποιος θα αντικαταστήσει τον Ηλία Καρανίκα στο ψηφοδέλτιο, είναι ένας μεγάλος γρίφος για δύσκολους λύτες. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η πρώην Πολιτευτής Όλγα Οικονόμου, ο πρώην Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου και ο Γιατρός Λ. Τσιάμης, που χαρακτηρίζονται και είναι από τα δυνατά χαρτιά του χώρου, αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο.
Πάντως και αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ γίνονται προσπάθειες προκειμένου τους Λάμπρο Τσιτσάνη και Γιάννη Σταμάτη να πλαισιώσει και ένα ισχυρό όνομα έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα νέο, δυναμικό ψηφοδέλτιο που θα κοντραριστεί στα ίσια για την έδρα τόσο με την Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται σε θέση ισχύος όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τελευταία δείχνει να ανεβαίνει πολύ και στην Ευρυτανία.
Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ψηφοδέλτιο θα κλείσει σύντομα είτε με άλλο ένα ακόμη αυτοδιοικητικό είτε με γυναίκα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο.