Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο



Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν τον Ιούλιο, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για άλλη μια φορά τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Ευρυτανίας στον τομέα της υγείας.

Μετέφερε τα μεγάλα ζητήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη πόρων αλλά και από τις πολιτικές επιλογές της κεντρικής διοίκησης, οδηγώντας στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του  Κέντρου Υγείας Δ. Φραγκίστας και των Περιφερειακών Ιατρείων.
Αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κ. Υγείας Ευρυτανίας (ΕΙΝΚΥΕ), μετέφερε τις ανησυχίες αλλά και τις διεκδικήσεις της, εστιάζοντας σε τρία ζωτικής σημασίας θέματα:
1.      Στη διαρκή υποβάθμιση των προγραμμάτων εφημερίας
2.      Στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού
3.      Στην έλλειψη αναλώσιμων ιατρικών υλικών
Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη για στελέχωση του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, το οποίο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με σημαντικές ελλείψεις.
Τόνισε ότι η Ευρυτανία, μία άγονη και ορεινή περιοχή, αξίζει να έχει ένα οργανωμένο δημόσιο Νοσοκομείο που θα μπορεί να παρέχει στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της , τις αυτονόητες υπηρεσίες υγείας.