Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η προχθεσινή ανθρωποκτονία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού στη Λαμία



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών η 42χρονη σύζυγος του θύματος και ένας 45χρονος ημεδαπός

Οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει με λεπτομέρειες την εγκληματική τους ενέργεια

Επιχείρησαν να «σκηνοθετήσουν» το έγκλημα ώστε οι Αστυνομικές Αρχές να στρέψουν τις έρευνες στην περίπτωση της δολοφονίας από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία 



Εξιχνιάσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η  υπόθεση ανθρωποκτονίας με θύμα 45χρονο ημεδαπό άνδρα, που συνέβη προχθές (12-10-2012) εντός της οικίας του στη Λαμία.

Συνελήφθησαν χθες ως δράστες η 42χρονη σύζυγος του θύματος και ένας 45χρονος ημεδαπός, οι οποίοι διατηρούσαν προσωπική σχέση. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ότι οι δυο δράστες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την εγκληματική τους πράξη και είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις και ενέργειες .

Ειδικότερα προχθές τα ξημερώματα, ο 45χρονος δράστης εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος του θύματος, από πόρτα που είχε αφήσει ανοιχτή η 42χρονη, όπως είχαν προσυνεννοηθεί .

Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν το θύμα και τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από κοντινή απόσταση, με κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ», με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας η 42χρονη βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο της οικίας. Ο 45χρονος δράστης, πριν αποχωρήσει από το διαμέρισμα, προκάλεσε εσκεμμένα μερική αναστάτωση στο δωμάτιο, ώστε η 42χρονη να ισχυριστεί στη συνέχεια – όπως είχαν προσχεδιάσει - ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία, επιχειρώντας έτσι να αποπροσανατολίσει ή/και να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές .

Από την αστυνομική έρευνα και τη λεπτομερή αυτοψία του χώρου προέκυψαν σαφείς ανακολουθίες και αναντιστοιχίες, μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ιχνών - ευρημάτων στο τόπο της δολοφονίας, καθώς και των λοιπών χαρακτηριστικών, σχετικά με το «προφίλ» του εγκλήματος. Οι αστυνομικές Αρχές με προσεκτική ανάλυση και σύνθεση του προανακριτικού υλικού κατάφεραν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν κατάλληλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν και να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία.    

Οι δυο δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και περιέγραψαν όλα τα στάδια προσυνεννόησης, προπαρασκευής και εκτέλεσης του εγκλήματος. Ο 45χρονος παρέδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας το κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ» ιδιοκτησίας του, που είχε χρησιμοποιήσει για την τέλεση της πράξης, το οποίο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες χθες (13-10-2012) το απόγευμα οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Λαμιας .