Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γνωρίζοντας τη Ψυχική Υγεία



Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ημερίδα με θέμα: «Γνωρίζοντας την Ψυχική Υγεία».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα με τίτλο «Εθελοντικές δράσεις προώθησης και προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας» και με τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης «ΑΛΚΥΟΝΗ», διοργάνωσαν την ημερίδα, η οποία έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου στις 6.30 το απόγευμα.
Στην ημερίδα μίλησαν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί, όπως η κ. Κατερίνα Κουτσή, η Ελένη Σοφούλη, η Παναγιώτα Ράπτη, η Κατερίνα Μπούκα, η Ευμορφία Σιλβιστοπούλου και η Φανή Παπαρούπα. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ΟΤΑ Α’ βαθμού στους ψυχικά υγιείς και ψυχικά νοσούντες, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία των παιδιών, την κατάθλιψη και το αλκοόλ και τους μύθους και τις αλήθειες για τη σχιζοφρένεια.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων έγινε η προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Ψυχική Υγεία» και στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτός διάλογος.
Την ημερίδα που στέφθηκε με επιτυχία, παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Μένιος Λάππας, ο Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Γιάννης Κατσαρός, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Νομού Ευρυτανίας κ. Γιώργος Αθανασιάς, ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.