Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 550


* Πάλι καλά που η αντιπολίτευση πρόλαβε έστω και την τελευταία στιγμή και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και έγινε το συμβούλιο την περασμένη Κυριακή στο Κερασοχώρι
αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει. Αδέλφια αγάλια, οι θεσμοί διακονούνται δεν διοικούνται και μάλιστα κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Ρίξτε τους τόνους και στρωθείτε στην δουλειά γιατί οι Αγραφιώτες σας πήρανε χαμπάρι.

*Έπρεπε να περάσουν 3 μήνες λοιπόν για να ψηφιστεί ο περιβόητος προϋπολογισμός στον Δήμο Αγράφων. Έπρεπε να φτάσουμε στο Αμήν για να αποφασίσουν κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι και να προσγειωθούν στην οδυνηρή πραγματικότητα για τα όσα μύρια έχουν συμβεί στον Δήμο Αγράφων με τις δικές τους ευθύνες. Λάθος εκείνων που προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα, ότι για όλα τα κακώς κείμενα φταίει μόνο η αντιπολίτευση και μέγα λάθος όλων εκείνων που νομίζουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι αυτοί…

*Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, χωρίς να γνωρίζουν το θέμα, βιάστηκαν να ψηφίσουν ΝΑΙ. Αναφέρομαι στην πρόταση του Μπαμπαλή που πέρασε με 16-1 ψήφους. Ο κ. Μπαμπαλής λοιπόν πρότεινε, όλες οι πληρωμές του Δήμου να έρχονται προς ψήφιση και να εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την αρμόδια από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, Οικονομική Επιτροπή. Εδώ μιλάμε για μίνι πραξικόπημα καθότι σύμφωνα με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (άρθρο 74, παρ. 1 Ν.3852/2010), η Οικονομική Επιτροπή είναι το συλλογικό όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, προελέγχει τον απολογισμό, αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, εκτός από εκείνες που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις . Επίσης, με βάση το Άρθρο 4 - Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής (άρθρο 72 Ν.3852/2010) η Οικονομική Επιτροπή, με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της, μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητας της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητα του. Εδώ διαφαίνεται όπως θα φανεί και επισήμως σε λίγες μέρες και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η πρόταση του κ. Μπαμπαλή είναι λάθος, καθότι δεν μπορεί να ακυρωθεί ουσιαστικά η Οικονομική Επιτροπή ενός Δήμου. Βέβαια σύμφωνα με την παρ. 4 του (άρθρου 72 Ν.3852/2010), το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, η οποία πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη, για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα, να αποφασίζει να ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες της Επιτροπής. Αυτά για εκείνους που δεν μελετούν τις γραφόμενα…

*Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί τελευταία για τα της ΔΕΥΑΚ στον Δήμο Καρπενησίου. Επειδή απ΄ αυτά αρκετά διογκώθηκαν και κάποια στοιχεία σχεδόν παραποιήθηκαν, σας πληροφορώ ότι σύντομα θα σκάσει είδηση που πολλοί θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Από την δική μου έρευνα που δεν πέφτει ποτέ έξω, μέχρι στιγμής διαπιστώνετε ότι στην έκθεση των ορκωτών δεν έχουν συμπεριληφθεί 2-3 σημαντικά στοιχεία που στην ουσία την αλλοιώνουν. Επίσης η έρευνα μου έδειξε ότι υπάρχει σύγχυση για να μην πότε τίποτε παραπάνω με τα δαπανηθέντα ποσά για την αγορά το 2001 του προγράμματος της εμπορικής διαχείρισης. Με μια πρώτη ματιά και χωρίς να έχω ακόμη ολοκληρώσει τους λογαριασμούς μου, διαπιστώνετε ότι από τα όσα ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα υπάρχει διαφορά μεγάλη προς τα κάτω που αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Αυτά προς το παρόν, στο επόμενο φύλλο περισσότερα.

*Λουρίδες η… «νέα» Σημαία σε πολλές πόλεις κατά την Παρέλαση της 25ης Μαρτίου Έντονή αρχίζει να γίνεται το τελευταίο διάστημα η φημολογία ότι έχουν σκοπό να αλλάξουν (πρώτα στην συνείδηση των πολιτών με την μέθοδο του μιθριδατισμού) την Ελληνική Σημαία.  Τελικός στόχος θα είναι η αλλαγή της ελληνικής σημαίας ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της, η οποία στο εξής θα εμφανίζεται μόνο με τις μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να συντονίσει τις ελληνικές προσπάθειες με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.  Ως γνωστό μόνο 6 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν το σύμβολο του σταυρού στη σημαία τους: Η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Μάλτα και βεβαίως η Ελλάδα. Κυρ – Αντώνη, μεγάλε πατριώτη τι λες κι εσύ για όλα αυτά;

*Στις 9/3/2013 μας είπε ο Γάκιας ότι είδε να κόβουν Μαργαρίτες, όμως δεν μας έφερε κανένα στοιχείο, πότε κοπήκανε, που κοπήκανε, και σε ποιο βάζο μπήκανε, άραγε μας είπε ψέματα ο Γάκιας.
Ο Γάκιας διαφωνεί μαζί μας, δεν ψηφίζει, δεν υπογράφει αλλά είναι παρόν. Εφόσον γίνονται όλα αυτά γιατί είναι παρόν, για να μας κατασκοπεύει να μας χαλάει την διάθεση ή να μας κάνει κατηχητικό, κακώς που βρίσκεται ανάμεσά μας, κατά την δική μου γνώμη.
Μερικοί το βάλατε αμέτι μου χαμέτι να σας σερβίρουμε την κεφαλή επί πινάκι του κ. Τάτση. Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι τσάμπα κουράζεστε, και εάν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο σας περιμένει καινούργια τιμωρία από τους Δημότες, θα σας διαγράψουν τελείως, για αυτό προσπαθήστε να διορθώσετε τα λάθη σας.
Αγαπητοί συνάδελφοι μερικοί από εμάς έχουμε μεσάνυχτα από ιατρική, κάνουμε λάθος διάγνωση και παίρνουμε λάθος φαρμακευτική αγωγή, εάν συνεχίσουμε να παίρνουμε λάθος φάρμακα θα πάμε με βεβαιότητα στην εντατική, και οι Αγραφιώτες θα μας έχουν ετοιμάσει την απόρριψη και την διαγραφή.
Με αυτά τα λίγα τελειώνω, και σας ευχαριστώ, πιστεύω όσοι διαθέτουν λόγο μυαλό καταλαβαίνουν απόλυτα τι θέλω να πω.
Τάδε έφη ο μεγάλος Ιωάννου Γεώργιος ή Γάκιας - καλή εβδομάδα