Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ "ΑΤΥΠΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Στην ΕΠΟ και στον Αθλητικό Εισαγγελέα προσέφυγε ο Α.Ο. Κρέντης, για τα όσα συμβαίνουν στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο και κυρίως για τις "άτυπες συμφωνίες" και αναμένεται συνέχεια. 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Α.Ο. ΚΡΕΝΤΗΣ
ΕΔΡΑ: ΚΡΕΝΤΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
Κρέντη Αγράφων 11 Απριλίου 2013
Αριθμ. Πρωτ. 11/2013
Πληροφορίες: Χρυσόστομος Μάκκας
Τηλ.: 6972864202

Προς
Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ
ΑΘΗΝΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ


Κοιν:
1.     ΕΠΣ Ευρυτανίας
2.     Αθλητικό Εισαγγελέα
3.     Τηλεοπτική Εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ»
4.     Αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS
5.     Αθλητική εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
6.     ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ   

Δια του παρούσης μας επιστολής σας κάνουμε γνωστόν ότι στην ΕΠΣ Ευρυτανίας το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί περίεργα γεγονότα που δυσφημούν το τοπικό μας ποδόσφαιρο.
Πιο συγκεκριμένα:
1)      Το Σωματείο μας, στην μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου 2013, απέκτησε ένα ποδοσφαιριστή από το Αγρίνιο, στον οποίο εξεδόθη ΔΕΛΤΙΟ από την ΕΠΟ .
2)      Η ΕΠΣ Ευρυτανίας ως όφειλε δεν εξέδωσε για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή συμπληρωματική κατάσταση υγείας γιατί σύμφωνα με τον ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ και Υπάλληλο της ΕΠΣΝΕ κ. Δ. Βονόρτα, «δεν χρειάζονταν, διότι υπάρχει άτυπη συμφωνία του Γραμματέα της ΕΠΣ και των Σωματείων, να μην εκδίδονται συμπληρωματικές καταστάσεις υγείας για την απαλλαγή των ομάδων από την ιατρική δαπάνη εξέτασης των ποδοσφαιριστών»!!!. Επ΄ αυτού σας γνωστοποιούμε ότι ουδέποτε συμμετείχαμε σε τέτοιου είδους «άτυπες συμφωνίες» και το ευτυχές όμως κύριοι της ΕΠΟ είναι ότι από αυτή την ανήκουστη «συμφωνία», δεν θρηνήσαμε κάποιο ποδοσφαιριστή και αυτό είναι το σημαντικότερο. Πάντως τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή (Άγγελο Πανέτα), στον οποίο δεν εκδόθηκε συμπληρωματική κατάσταση υγείας στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς (ΜΥΡΙΚΗ – ΚΡΕΝΤΗ 2-1), δεν τον χρησιμοποιήσαμε, ήταν εκτός 18δας.
3)       Στους 2ους ημιτελικούς των αγώνων μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρυτανίας, συνέβησαν πολλά και διάφορα που πληγώνουν το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό στην περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα και με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ομάδες ΑΠΟΚ και Α.Ο. ΑΓΡΑΦΩΝ, κατέθεσαν η μια στην άλλη ενστάσεις γιατί δεν υπήρχαν συμπληρωματικές καταστάσεις υγείας πολλών ποδοσφαιριστών και διότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί είχαν κακώς αναγραφεί στην κατάσταση υγείας του περασμένου Σεπτεμβρίου 2012!!! Επίσης κατετέθη, όπως γνωρίζετε και ένσταση του Αθλητικού Σωματείου ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ, για ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Αγράφων, με βάση έγγραφο της Ασφάλειας Καρπενησίου που ερεύνησε τα καταγγελλόμενα.
4)       Παρακολουθώντας τα ανωτέρω και γνωρίζοντες ότι στους 2ους ημιτελικούς, μόνο ο Α.Ο. Κρέντη δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στην αναμέτρησή της με την Μυρίκη, διαπιστώνοντας ότι η αντίπαλος ομάδα χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή, που δεν είχε υποβάλει η ομάδα του συμπληρωματική κατάσταση ως όφειλε, κατέθεσε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο ένσταση, (Τρίτη βράδυ 9/4/2013)  με αποστολή κούριερ για να δικαιωθεί με βάση τα προβλεπόμενα σε αυτή την περίπτωση από τον ΚΑΠ.     
5)       Και ενώ περιμέναμε την σωστή εισήγηση, στο κοινοποιηθέν υπ. Αριθμ. 1079-10/4/2013 έγγραφο της ΕΠΣ Ευρυτανίας προς την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ με θέμα: «Γνωμοδότηση επί ενστάσεων», διαπιστώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣ ενώ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ, ότι «οι ενστάσεις είναι σωστές», όπως και αυτή του Σωματείου μας, τονίζει ότι δεν κατετέθη εγκαίρως με την ένσταση μας και το προβλεπόμενο χρηματικό παράβολο, δηλ. δεν κατετέθη την Τρίτη 9/4/ 2013 στις 9 μ.μ. αλλά την επομένη το πρωί, επειδή πράγματι εκείνη την ώρα δεν ήταν ανοιχτό το Δημόσιο Ταμείο για την προμήθεια του παραβόλου. Εξάλλου σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όπως αναφέρεται και στον ΚΑΠ – άρθρο 23 παρ.3, προβλέπεται «το ανάλογο χρηματικό παράβολο να κατατίθεται από την διοργανώτρια (ΕΠΣ), η οποία με μέριμνά της, το εισπράττει από την υπόχρεη ομάδα». Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, παρά την διαβεβαίωση να κατατεθεί την επομένη το παράβολο, όπως και έγινε.
Κύριοι, ανάλογα συμβάντα είχαμε και πέρυσι στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η ΕΠΣ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με μεθόδους «άτυπων συμφωνιών», κατάφερε να τινάξει τα μπαράζ στον αέρα και στα δύσκολα να ζητήσει την παρέμβασή σας για την απονομή του δικαίου.
Επειδή στους 2ους ημιτελικούς, ο Α.Ο. Κρέντης ήταν η μοναδική ομάδα που αδικήθηκε κατάφορα με το σύστημα των «άτυπων συμφωνιών», παρακαλούμε όπως παρέμβετε άμεσα και δικαιώστε τον αγώνα μας, πάντα με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ για τις περιπτώσεις αυτές.
Ευελπιστούντες ότι θα ικανοποιήσετε το απόλυτα δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.



Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΚΚΑΣ