Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

2.610.000 ευρώ στο Δήμο Καρπενησίου


Ο Δήμος Καρπενησίου πέτυχε και επισήμως τη διπλή ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου με την ένταξη της Πράξης "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος", προϋπολογισμού 2.610.000 ευρώ, που έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην ανάπλαση που συντελείται ήδη στο κέντρο της πόλης.


Το έργο αυτό αναμένεται να δώσει νέο χαρακτήρα στη δυτική είσοδο της πόλης, με γενναίες παρεμβάσεις στην περιοχή της Νεράιδας και το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, στοχεύοντας έτσι στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.
Αποτελείται από τρία τμήματα:
α) Διαμόρφωση - ανάπλαση πάρκου Αποδήμων Ευρυτάνων
β) Ανάπλαση περιοχής Νεράιδας
γ) Οδική σύνδεση αυτών με το ήδη εκτελούμενο έργο της ανάπλασης
Οι κύριες εργασίες είναι περίφραξη του χώρου του πάρκου Αποδήμων Ευρυτάνων, δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων, διάδρομοι περιπάτου , πέργκολες, λίμνες εξισορρόπησης, παιδική χαρά, πίστα Skateboard, τοίχος αναρρίχησης, ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση πεζοδρομίων, πράσινο, έργα υποδομής όπως ηλεκτροφωτισμός, άρδευση και ύδρευση, αποχετευτικό σύστημα απορροής όμβριων κτλ.
Σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Καρπενήσι δεν καταφέρνει απλά να σταθεί στα πόδια του. Το Καρπενήσι αλλάζει, ομορφαίνει, αναπτύσσεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη Δημοτική Αρχή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου που μαζί με τους μελετητές κατέστησαν δυνατή και αυτή τη χρηματοδότηση, όπως και πολλές άλλες. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Καταθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις και διεκδικούμε συνεχώς. Η ανάπτυξη του Δήμου μας είναι για όλους ένα μεγάλο στοίχημα, που με πολλή δουλεία- η οποία αντισταθμίζει τις σημαντικές μειώσεις των χρηματοδοτήσεων- επιτυγχάνεται.