Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 551 ΜΕΡΟΣ Α΄


*Δεν ξέρω αν θα έχουμε αλλαγή σκηνικού στον Δήμο Αγράφων, ξέρω όμως καλά ότι με τα μυαλά που έχουν κάποιοι αλλαγές δεν γίνονται εύκολα. Το λέω αυτό τόσο για κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους, που κινούνται ως τουριστικοί πράκτορες, αλλά και για κάποιους Τοπικούς Προέδρους, που δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα αυτονόητα.
Ειδικά για τους τελευταίους, που δεν είναι ευτυχώς πολλοί, καλό θα είναι να προσέχουν περισσότερο και να ενδιαφέρονται όπως πρέπει για την επίλυση των προβλημάτων και όχι άναρχα. Βέβαια για να κάνεις κάτι σωστά και προγραμματισμένα, θα πρέπει να έχεις πλάνο που μπορεί να «περπατήσει». Χωρίς σχέδιο δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι σωστό.

*Πάντως με ξεχωριστό ενδιαφέρον θα περιμένω την απάντηση της πρότασης, για την «κατάργηση» της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Κάτι μου λέει ότι θα πέσει πολύ γέλιο και κάποιοι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου είναι ύψιστος και κάποιοι αυτό δεν το έχουν καταλάβει.

*Πάντως ο Θοδωρής Κατσιάδας και στην επαναληπτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγράφων και τις εντυπώσεις κέρδισε, όμως και επί της ουσίας η εν γένει παρουσία του κρίνεται θετική. Κάποιοι λένε ότι η εικόνα τελευταία του Αντιπρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ θετική και κυρίως εποικοδομητική στην λειτουργία του Οργάνου. Η πορεία θα δείξει περισσότερα και όταν διαφανεί κάτι που άρχισα να σκέφτομαι, τότε θα πούμε περισσότερα.

*Πολύ μελάνι έπεσε τελευταία για τα πεπραγμένα στην ΔΕΥΑΚ την περασμένη 20ετία αν δεν κάνω λάθος. Γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν περισσότερα. Πριν 10 μέρες πίστεψα ότι έγιναν πάρα πολλά και χάθηκαν αρκετά χρήματα. Σήμερα που είδα και την άλλη πλευρά, σιγουρεύτηκα ότι χάθηκαν λιγότερα απ΄ όσα ακούστηκαν και εκείνο που με εντυπωσίασε είναι ότι γι΄ αυτή τη χασούρα είναι πολλοί οι υπεύθυνοι. Καλό λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να λέγονται και να γράφονται ΟΛΑ και όχι όσα μας συμφέρει ή όσα μας υπαγορεύουν κάποιοι να γράψουμε !!!

*Πέρα όμως από κάποιες τέτοιες καταστάσεις, στον Δήμο Καρπενησίου παράγεται έργο, γίνονται σοβαρές και μελετημένες κινήσεις και η όποια σύγκριση επιχειρηθεί με τον πολυπαθή έτερο Δήμο της Ευρυτανίας, θα είναι τουλάχιστον ατυχής. Η διαφορά είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται απ΄ όποια οπτική γωνία δεις τα πράγματα.