Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


«ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ 10 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ (!), ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

«ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ!»



Το έγκλημα του επικείμενου αφανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τις μνημονιακές επιλογές και νομοθετικές ρυθμίσεις της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, επισημαίνει  με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Όταν πριν από ελάχιστους μήνες, ο Τέρενς Κουίκ υπερψήφισε την γνωστή τροπολογία για τους Ιμάμηδες στη Θράκη, ζήτησε την ίδια μέρα από τον Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προωθηθούν  όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της χειροτονίας των ιερέων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κυβερνητική κινητικότητα για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες μνημονιακές Διατάξεις, προκειμένου να χειροτονηθεί ένας ιερέας, πρέπει πλέον να έχουν απομακρυνθεί είτε συνταξιοδοτούμενοι είτε οικειοθελώς τουλάχιστον 10!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ελάχιστα χρόνια οι εκκλησίες δεν θα έχουν ιερείς, όχι μόνο για να τελούν γάμους, βαφτίσια και κηδείες ή να λειτουργούν, αλλά ούτε για να χτυπούν…τις καμπάνες!
Και βεβαίως το πρόβλημα, με εθνικά εγκληματικές προεκτάσεις, γίνεται μεγαλύτερο σε μικρότερα νησιά και ορεινές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «το πρόβλημα είναι έντονο σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, όπου ήδη καταγράφονται απίστευτες ελλείψεις ιερέων», την ώρα που στη Θράκη «οι ορθόδοξες εκκλησίες σιωπούν, ενώ ΟΛΑ τα τζαμιά λειτουργούν κανονικότατα!»
«Σκοπεύετε να άρετε αυτό τον ειδεχθή νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την πλήρωση ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων των ιερέων σε κάθε Μητρόπολη.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

 ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

κ.κ. Υπουργοί,
Τα μνημόνια που υπηρετείτε οδηγούν σε αφανισμό και την Εκκλησία της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τις κείμενες μνημονιακές Διατάξεις της συγκυβέρνησής σας, προκειμένου να χειροτονηθεί ένας ιερέας, πρέπει πλέον να έχουν απομακρυνθεί είτε συνταξιοδοτούμενοι είτε οικειοθελώς τουλάχιστον 10!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε ελάχιστα χρόνια οι εκκλησίες δεν θα έχουν ιερείς, όχι μόνο για να τελούν γάμους, βαφτίσια και κηδείες ή να λειτουργούν, αλλά ούτε για να χτυπούν…τις καμπάνες!
Το πρόβλημα είναι έντονο σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, όπου ήδη καταγράφονται απίστευτες ελλείψεις ιερέων. Δεν συζητώ καν το τι συμβαίνει στη Θράκη όπου - για παράδειγμα στο νομό Ροδόπης - υπάρχουν χωριά όπου λειτουργούν μόνο τα τζαμιά και «σιωπούν» οι ορθόδοξες εκκλησίες.
Μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, η τριπλή συγκυβέρνησή σας δεν εννοεί να λύσει το πρόβλημα.
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1.Σκοπεύετε να άρετε αυτό τον ειδεχθή νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;
2.Σκοπεύετε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να προχωρήσετε τάχιστα στην έγκριση για την πλήρωση ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων των ιερέων σε κάθε Ιερά Μητρόπολη;
3.Θα εξακολουθείτε να πετάτε «ξεροκόμματα» στις Ιερές Μητροπόλεις εγκρίνοντας την τοποθέτηση ενός ιερέα έναντι των –πχ- 40 που χρειάζονται;
4.Μέχρι που θα φτάσει η παράδοση της Ελλάδας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσω και της πολιτικής σας σε βάρος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ