Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Η Γιώτα Γαζή στο Καρπενήσι



Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώτα Γαζή, επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Καρπενήσι.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των μελών για τη διαδικασία για τον πολιτικό – οργανωτικό προγραμματισμό του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές των οργανώσεων, που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτός από το θέμα των εκλογών και τη διαδικασία συγκρότησης των μελών τέθηκε θέμα συζήτησης και για τα χρέη των νομαρχιακών, αλλά κυρίως για τα χρέη που αντιμετωπίζει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ (ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ κλπ).

Εκτός των άλλων η κ. Γαζή ξεκαθάρισε πως η ΝΕ Ευρυτανίας λειτουργεί κανονικά, γραμματέας είναι η κ. Βέττα Καρφή και οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν, θα γίνουν με τις εκλογές.
Η κ. Γαζή πριν την έναρξη της συζήτησης, μίλησε στον ΕΠ και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:
Που οφείλεται η επίσκεψή σας στο Καρπενήσι;
Η επίσκεψη μας οφείλεται στη νέα κίνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το Συνέδριο, απ’ όπου αποκτήθηκε μια νέα εσωτερική δυναμική, μιας και αποσαφηνίστηκαν αρκετά πράγματα για τη στρατηγική φυσιογνωμία του κόμματος, για τις συμμαχίες και την  ευρύτερη κεντροαριστερά, επιβεβαιώνοντας ομόφωνα την ταυτότητα του κόμματος.
Συγχρόνως, με το συνέδριο υπήρξε και μια ανανέωση σε πρόσωπα που τη θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική στο ΠΑΣΟΚ. Η ανανέωση αυτή είναι πολιτική περισσότερο, παρά βιολογική. Η σημερινή συνάντηση έχεις ως στόχο να κάνουμε μια κουβέντα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την πορεία προς στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές των οργανώσεων, οι οποίες θα γίνουν στα τέλη του Μάη. Στα πλαίσια αυτά εξηγείται και η δική μου παρουσία στο Καρπενήσι.
Τι πρόκειται να γίνει με τα χρέη των Νομαρχιακών Επιτροπών;
Αυτό το οικονομικό πρόβλημα είναι κατασταλτικός παράγοντας για το ΠΑΣΟΚ. Όπως καταλαβαίνετε χωρίς χρήματα είναι δύσκολο να κινητοποιηθούν οι γραμματείες, να γίνουν οι συγκεντρώσεις. Αυτό προέκυψε γιατί τα κόμματα, από εκεί που έπαιρναν 55 εκ. και στο ΠΑΣΟΚ αντιστοιχούσαν 22 εκ. με τις μειώσεις που έχουν γίνει το ΠΑΣΟΚ παίρνει 2,5 εκ. δηλαδή το 1/10 από ότι έπαιρνε από την κρατική επιχορήγηση. Συγχρόνως, όμως, από τα δάνεια έχει υποθηκεύσει αυτή την επιχορήγηση από το 2010, οπότε καταλαβαίνετε πως η κατάσταση έχει γίνει τραγική.
Με τα χρέη στο ΙΚΑ τι θα γίνει;
Κεντρικά το Κόμμα θα αναλάβει το ΙΚΑ από τους εργαζόμενους στις τεχνικές γραμματείες. Ήδη το έχει ρυθμίσει μέχρι το Νοέμβριο του 2012 και τώρα θα ξεκινήσει μια άλλη ρύθμιση μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2013, θα αναλάβει κάποια πάγια υποχρεώσεων, καθώς και τις ρυθμίσεις με τα ενοίκια. Αυτά μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ, όμως στις οργανώσεις μπαίνει η παλιά φιλοσοφία που είχαμε πριν από αρκετά χρόνια και με αυτή τη λογική το ΠΑΣΟΚ μεγαλούργησε οργανωτικά. Είναι η οικονομική αυτοδυναμία και αυτοδιαχείριση των οικονομικών των οργανώσεων. Αυτό σημαίνει πως στα μεγέθη που έχουμε τώρα, η κάθε νομαρχιακή επιτροπή θα προσαρμόσει τα οικονομικά της και θα αποφασίσει αν θα κρατήσει τεχνική γραμματεία ή όχι. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αναλάβει το Κόμμα τέτοιες χρηματικές υποχρεώσεις.