Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Α΄ ΜΕΡΟΣ 560

*Διάβασα στον Ε.Π. ότι για την αναβάθμιση του ΤΕΙ στο Καρπενήσι, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας. Δεν διαφωνώ ότι ο Γιατρός έβαλε και αυτός το λιθαράκι του, όμως αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,
πρέπει να πούμε ότι τον βασικό ρόλο στην υπόθεση αυτή τον έπαιξε ο νυν Βουλευτής, στην θητεία του οποίου εφαρμόστηκε ο νέος Νόμος (ΑΘΗΝΑ), ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος του για το θέμα αυτό, όταν ήταν Νομάρχης.

*Κάπου διάβασα ότι καλές και ορθές είναι οι επερωτήσεις που κατά διαστήματα καταθέτει για ευρυτανικά ζητήματα ο Κώστας Κοντογέωργος, κάποιες όμως από αυτές στέλνονται αλλού και δεν πιάνουν τόπο. Δεν ξέρω αν έχει έτσι ακριβώς το ζήτημα, όμως καλό είναι οι ερωτήσεις να γίνονται επι ουσιαστικών ζητημάτων και να φέρνουν θετικά αποτελέσματα.

*Πάλι στο σκαμνί θα κάτσει ο Βουλευτής μας, διάβασα σε διάφορα blog, αυτή τη φορά για το δάνειο που πήρε η Ν.Α. Ευρυτανίας το 2007, για να σώσει την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τη εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, όμως ομολογώ, ότι δεν μου έρχεται καλά να ακούω και να διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, που δυσφημούν την Ευρυτανία μας.

*Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, εκλογές στη ΝΔ για να εκλέξουν συνέδρους. Συμμετοχή; Ακόμα μετράω πόσοι πήγαν να ψηφίσουν και ο λογαριασμός δεν μου βγαίνει…  55 και 35… διαλέξτε και πάρτε! Αν αδέλφια μου έπεσε τόσο κατακόρυφα το ενδιαφέρον των υποστηρικτών των κομμάτων και στην Ευρυτανία, βλέπω μεγάλες φουρτούνες στα 2 μεγάλα κόμματα και ας λένε κάποιοι ότι το ένα απ΄ αυτά έγινε πλέον μικρούτσικο.

*Όπως ανέφερε ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα, μειωμένο ήταν το ενδιαφέρον και λίγοι ήταν εκείνοι που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν τα νέα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας. Όντως φίλοι μου έτσι είναι και το πιο λυπηρό ακόμα είναι πως δεν υπήρχε ενδιαφέρον ούτε από την πλευρά των υποψηφίων. Με το ζόρι λέει μπήκαν κάποιοι στο ψηφοδέλτιο… τι κι αν είχε έρθει ο Νίκος Τσιώνης στο Καρπενήσι για να τους μιλήσει και να τους νουθετήσει… τίποτα αυτοί…  τζάμπα κόπο έκανε ο άνθρωπος!

*Να σας βάλω κι ένα κουίζ. Ποιος υποψήφιος για την εκλογή της ΝΕ ΠΑΣΟΚ δεν πήγε να ψηφίσει ούτε τον εαυτό του;

*Τελικά το είπε και το έκανε! Είναι να μην πας κόντρα σ’ αυτή τη γυναίκα, αν κάνεις το λάθος και τα βάλεις μαζί της θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει μετά… Κάπως έτσι πάθανε και οι κύριοι στα κεντρικά της Χαρ. Τρικούπη… ξέρουν αυτοί τι λέω. Εμένα πάντως, τη φοβήθηκε το μάτι μου!

*Τίποτε δεν κινείται σχετικά με τα ονόματα των νέων διοικητών των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα , αφού φαίνεται ότι οι εξελίξεις προλαβαίνουν τις όποιες αποφάσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα είναι έτοιμα και στις επόμενες μέρες θα δοθεί τέλος σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Καρπενησίου.