Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Έντονη αντίδραση για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Θέση παίρνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου για τις νέες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στους Δήμους, σχετικά με τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και των καθηγητών των Τεχνικών Λυκείων.
Με ανακοίνωσή του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των Δομών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και τονίζει πως η κατάργηση των παραπάνω Δημοτικών Δομών θα φέρει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, μετά την διαφαινόμενη κυβερνητική πρόθεση να θέσει σε διαθεσιμότητα τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, τους Σχολικούς Φύλακες και τους καθηγητές των Τεχνικών Λυκείων επισημαίνει τα εξής:
Θεωρούμε ότι οι σχεδιαζόμενες κινήσεις ανατρέπουν βίαια τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των ανθρώπων που σε μία νύχτα βλέπουν τις ζωές τους να τινάζονται στον αέρα και παράλληλα εκφράζουμε ρητές επιφυλάξεις στο κατά πόσον αυτή η πρακτική θα έχει αποτέλεσμα.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση των Δομών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, τονίζοντας ότι χωρίς Δημοτική Αστυνομία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι Δήμοι και οι πόλεις, αλλά και χωρίς φύλαξη των σχολείων, είναι αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία τους. Αν καταργήσουμε όλες τις δομές, αν φύγει η Εφορία, το ΤΕΙ και οι Δημόσιες Υπηρεσίες από το Καρπενήσι, τότε από την μικρότερη πρωτεύουσα νομού της χώρας που είναι σήμερα θα καταλήξει να γίνει ένα μεγάλο χωριό.
Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη στοχοποίηση, την προσπάθεια απαξίωσης, την οικονομική συρρίκνωση και τα απανωτά πλήγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τονίζουμε ότι οι Δομές της Δημοτικής Αστυνομίας και της φύλαξης σχολείων υπάρχουν και λειτουργούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κατάργηση των παραπάνω Δημοτικών Δομών φέρνει, με βεβαιότητα, αναρχία στο κυκλοφοριακό, έξαρση του παραεμπορίου, κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, έλλειψη προστασίας των δημοτικών χώρων, βανδαλισμούς στα σχολεία, αδυναμία 
Επίσης, θεωρούμε ότι με την κατάργηση των 46 ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων κλείνουν τμήματα και οδηγούμαστε σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων, στέλνονται στην ανεργία 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και ταυτόχρονα γίνονται υποχρεωτικές μετακινήσεις χιλιάδων ανθρώπων. Στην ουσία, στερείται η δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να ολοκληρώσουν το δημόσιο σχολείο! 
Τέλος, επειδή οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους, οικογένειες, εργαζόμενους, μαθητές, ανέργους ζητάμε από την Κυβέρνηση την ανάκληση της απόφασης και τη μη ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση των θεσμών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων αλλά και όλες τις άλλες δυσμενείς διατάξεις που υποβαθμίζουν την Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση στη χώρα μας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Παν. Καραγιάννης