Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

TA ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πολλά προβλήματα με την  λειτουργία του  Νοσοκομείου μας αντιμετωπίζουν  οι ασθενείς του νομού μας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών , των νοσηλευτών  αλλά και του διοικητικού  προσωπικού.
Όπως μας  είπαν μερικές φορές η συνταγογράφηση  σε πολλές περιπτώσεις φτάνει μέχρι σειρά προτεραιότητας στον αύξοντα αριθμό 20. Οι άτυχοι που  δεν πρόλαβαν παραπέμπονται για την επόμενη ημέρα. Χθές  Τρίτη  είχε πέσει και το ηλεκτρονικό σύστημα  συνταγογράφησης  και  οι συνάνθρωποι  μας  που μένουν στα απομακρυσμένα χωριά αναγκάζονται  να περιμένουν  μέχρι να επανέλθει το σύστημα ή  να ξανάρθουν ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Οι αποστάσεις μεγάλες, οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας είναι ηλικιωμένοι  οπότε φροντίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  να τους ταλαιπωρεί ακόμη περισσότερο.  Αλλά, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ , μην φοβόσαστε τίποτα. Μετά την συνάντηση και φωτογράφιση του Βουλευτού μας  με τον Υπουργό  διαλύσεως της Υγείας  όλα θα πάνε καλύτερα και η λειτουργία του νοσοκομείου  θα  βρει τον ιδανικό ρυθμό της.

Αν και με την προσωρινή διοίκηση το νοσοκομείο  και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες από πλευράς Υπουργείου λειτουργεί όσο καλύτερα γίνετε εμείς τολμάμε και ρωτάμε προς πάσα  κατεύθυνση Τι γίνετε θα οριστεί διοίκηση ή το Υπουργείου θέλει να το υποβαθμίσει σε Κέντρο   Υγείας? Γιατί αυτή η  καθυστέρηση? Μήπως στο διάλειμμα της φωτογράφισης  του Υπουργού διαλύσεως της Υγείας με τον Βουλευτή μας ο Κ. Κοντογεώργος τόλμησε να τον ρωτήσει?

Δημοσιεύματα  σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν την Ευρυτανία  να κατέχει την πρώτη θέση σε ποσοστό φοροδιαφυγής με το απόλυτο 100 % .  Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Από ότι καλά γνωρίζουμε οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ  κατέγραψαν παραβιάσεις σε χωριό που γινόταν παραδοσιακό πανηγύρι και σε κάποια καφενεία.  Σε όσες επιχειρήσεις δεν διαπίστωναν παραβιάσεις και τα ‘έβρισκαν όλα ένταξη  δεν τις σημείωναν   ότι ελέγχθηκαν. Τεχνητά λοιπόν  θέλουν να λένε ότι στην Ευρυτανία υπάρχει φοροδιαφυγή 100% για να έχουν λόγους εν όψει χειμωνιάτικης τουριστικής περιόδου να μας ξανάρθουν και να μας ταλαιπωρούν με απανωτούς ελέγχους ώσπου να συνετιστούμε σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα…  

Παρότι την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε  αρκετά κατά της ΔΕΗ και της συμπεριφοράς των   υπαλλήλων της στο Καρπενήσι μέχρι στιγμής δεν λάβαμε καμία απάντηση. Ή απαξιούν να απαντήσουν στις δημόσιες κατηγορίες πελατών τους ή δεν έχουν τι να  απαντήσουν. Δεν εξηγείτε διαφορετικά  αυτή η στάση τους.

Τα παιδιά της Χελιδόνας τραγουδάνε και χορεύουν ακόμη. Ευτυχώς  γιατί στις μέρες μας ακόμη και τα παραδοσιακά πανηγύρια  έχουν ατονήσει ή εξαφανιστεί. Στο όμορφο χωριό που βρίσκετε κουρνιασμένο  στις πλαγιές του συνώνυμου βουνού και η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη λόγω των 6 χιλιομέτρων χωματόδρομου διοργανώθηκε  ένα υπέροχο πανηγύρι. Θα θέλαμε με αφορμή αυτό το όμορφο πανηγύρι να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές  ειδικά για την επιλογή της δημοτικής ορχήστρας  και ταυτοχρόνως να  επισημάνουμε στους  διοργανωτές  άλλων  πανηγυριών  ότι εάν δεν ξέρουν από  τι  μουσικούς αποτελείτε μια ορχήστρα ας δουν την αφίσα από το πανηγύρι της  Χελιδόνας  ή ας ρωτήσουν  τέλος πάντων. Στις δημοτικές ορχήστρες δεν έχουν θέση ούτε ντράμς, ούτε πλήκτρα(συνθεσάιζερ), ούτε ηλεκτρικές κιθάρες.  Η διατήρηση της παράδοσης είναι ευθύνη όλων μας και ειδικά των μουσικών που θέλουν να λένε ότι ασχολούνται με την παραδοσιακή δημοτική μουσική.